2012. február 3., péntek

Jól bevált kókuszos keksztekercs receptem


Immáron sok éve ez alapján készítjük tesóm egyik kedvenc desszertjét a kókusztekercset, vagy kókuszos keksztekercset. Az eredeti receptet a darált győri háztartási keksz oldalán találtuk annak idején, de kicsit átalakítottuk. 


Hozzávalók - 2 tekercshez:

a tésztához:

50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
3 dkg kakaópor
           1 evőkanál amaretto - elhagyható
tej, hogy összeálljon (szép, nyújtható, nem túl kemény de nem is lágy gombócot kell kapjunk)


a krémhez és az összeállításhoz:
                20 dkg vaj (lehet benne kókuszzsír is, mondjuk felesbe)
                1 tasak vaníliás cukor
                10 dkg porcukor
                15 dkg kókuszreszelék
                1 citrom lereszelt héja, kis leve
                + valamilyen finom likőrből egy löttyintésnyi, nálunk többnyire amaretto, de egyszer tettünk bele narancslikőrt (cointreau) és azzal is csodás volt - opcionális, de szerintem ez adja meg az igazi „hmmm” faktort J
                + magozott meggybefőtt – opcionális.


A tésztát csak egyszerűen össze kell gyúrni, a krémet pedig habosra keverni, mi ezt kézi habverővel szoktuk. Ezután szépen kinyújtjuk a tésztát, és feltekerjük, mint a beiglit. Kicsit hagyjuk dermedni mielőtt szeleteljük. Ilyenkor ez ügyben csak ki kell tenni a téli erkélyre. Hűtőben tároljuk, de jól tűri a fagyasztást is.




És alább a régi képek dupla adag krémmel, alagút formátumban:



2 megjegyzés:

  1. Hűha, jól néz ki a Te keksztekercsed is! Az első képeken azokkal a meggydarabokkal... hmmm... megkóstolnám, na! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) A Tied mondjuk sokkal szebb lett : A meggy és a citrom viszont kellemesen pikánssá teszik ezt a verziót, szóval tényleg érdemes megkóstolni, bár mindig csak félig rakom meggyel, mert nem mindenki szereti nálunk.

      Törlés