Immáron sok éve ez alapján készítjük tesóm egyik kedvenc desszertjét a kókusztekercset, vagy kókuszos keksztekercset. Az eredeti
receptet a darált győri háztartási keksz oldalán találtuk annak idején, de
kicsit átalakítottuk.
Hozzávalók - 2 tekercshez:
a tésztához:
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
3 dkg kakaópor
1
evőkanál amaretto - elhagyható
tej, hogy összeálljon (szép, nyújtható, nem túl kemény de nem is lágy gombócot kell kapjunk)
20 dkg
vaj (lehet benne kókuszzsír is, mondjuk felesbe)
1 tasak
vaníliás cukor
10 dkg
porcukor
15 dkg
kókuszreszelék
1
citrom lereszelt héja, kis leve
+
valamilyen finom likőrből egy löttyintésnyi, nálunk többnyire amaretto, de
egyszer tettünk bele narancslikőrt (cointreau) és azzal is csodás volt -
opcionális, de szerintem ez adja meg az igazi „hmmm” faktort J
+
magozott meggybefőtt – opcionális.
Hűha, jól néz ki a Te keksztekercsed is! Az első képeken azokkal a meggydarabokkal... hmmm... megkóstolnám, na! :))
VálaszTörlésKöszi! :) A Tied mondjuk sokkal szebb lett : A meggy és a citrom viszont kellemesen pikánssá teszik ezt a verziót, szóval tényleg érdemes megkóstolni, bár mindig csak félig rakom meggyel, mert nem mindenki szereti nálunk.
Törlés