A Bruschetta az egyik legjobb dolog ami a pirítóssal
történhet. Tradícionálisan előételként fogyasztják és ha kellően kis falatkákat
csinálunk belőle annak is ideális, biztos, hogy mindenki megéhezik tőle. Nálunk
azonban igazán reggeli gyanánt vált be, különösen apukám hatására. Számtalan elkészítési módja ismert, én
most a nálunk leggyakrabban és leggyorsabban elkészülőt posztolom. Szinte nem
is recept, annyira egyszerű.
Hozzávalók és elkészítés:
Először is kenyér, a legjobb, ha valamilyen olaszos jellegűvel
rendelkezünk, de szinte bármivel jó. Az alsó képen úgynevezett katalán zsemle látható, ami engem kicsit a finom cibattára
emlékeztet.
A kenyerünket felszeleteljük megpirítjuk. Eközben fogjuk a
friss paradicsomot, hagymát (és vagy fokhagymát) és szépen felaprítjuk. A
zöldségeket sózzuk borsozzuk és ízlés szerinti mennyiségben meglocsoljuk olíva
és vagy szőlőmagolajjal. Ha van friss bazsalikomunk, apróra vágjuk és azt is
hozzáadjuk.
A szép színes kis salátánkat a kenyérszeletkékre halmozzuk és ha
akarjuk betoljuk őket a forró sütőbe 5 percre de nem muszáj. Mi újabban csak
így frissen ropogósan fogyasztjuk.
Most kivételesen vacsorára készült ilyenkor ideális mellé
egy pohár könnyű fehérbor. Személyes kedvencem az Andrássy pincészet félédes
furmintja.
Egészségünkre! J
Mi is szoktunk reggelire hasonlót... ilyen lecsós jellegű és tojás... Majd egyszer talán felteszem Én is, ha azt reggelizünk. :)
VálaszTörlésNagyon guszta a képed!
Köszönöm! Lassan csak megtanulok fotózni :) Bár a párom szerint minden képem homályos, csak az nem amit ő fotóz. Ilyenek ezek a férfiak :)
TörlésHmm... tojással még sosem jutott eszembe elegyíteni, de nem lehet rossz.