Már nagyon régóta készülök megsütni ezt a süteményt, ami a testvérem nagy kedvence. Egyszerű, gyors süteményről van szó, minden csokirajongónak szívből ajánlom. A recept az ellenállhatatlan édességek című könyvből származik. Nagyon finom lett, talán legközelebb pár perccel rövidebb ideig sütöm, hogy ragacsosabb legyen a közepe, de így sem lehet rá panasz.
150 g (2/3 csésze) vaj
30 g (1/3 csésze) sötét kakaópor
3 tojás
3 dl (1 és 1/4 csésze) cukor - nálam nád és nyírfa vegyesen
2,5 dl (1 csésze) liszt
1/2 teáskanál sütőpor
100 g (3/4 csésze) durvára darált dió
+ opcionális - a tetejére csokimáz (100 g feketecsoki, két evőkanál tej és egy evőkanál olaj keverékéből)
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport és simára keverjük. Félretesszük, hagyjuk kihűlni.
A tojásokat a cukorral habverővel világossárgára és félkeményre verjük, majd a száraz hozzávalókkal együtt a csokoládés keverékbe tesszük. Alaposan összedolgozzuk.
A sütőt előmelegítjük 150 fokra. Egy tepsit kivajazunk és kilisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk. Ebbe terítjük szét a tésztát, majd kb 25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd éles késsel felszeleteljük.
A sütőt előmelegítjük 150 fokra. Egy tepsit kivajazunk és kilisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk. Ebbe terítjük szét a tésztát, majd kb 25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd éles késsel felszeleteljük.
Készíthetünk csokimázat is a tetejére, de nem muszáj. Tejszínhabbal, vaníliafagyival darált dióval és vagy gyümölcsökkel díszítsük.