40 g méz
100 g vaj, vagy margarin2 tojás
2 cl rum
kevés citromlé
150 g finomliszt,
50 g teljes kiőrlésű liszt
120 g zabpehely (vagy apró szemű, pl a sparban kapható egész olcsón, vagy sima, amit turmixban apróra őrlünk)
120 g kókusz reszelék,
120 g (nyírfa)cukor,
másfél teáskanál szódabikarbóna
fél kávéskanál só
Egy másik tálban összekeverjük az apróra tört zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a liszteket és a sót, valamint a szódabikarbónát.
A száraz hozzávalókat fokozatosan adagoljuk a nedveshez. A kész massza, ha túl ragacsos menjen egy húsz percre a hűtőbe. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Két tepsit kibélelünk sűtőpapírral, majd diónyi darabokat tépünk a tésztából, amiket a két tenyerünk között golyókká formálunk és koronggá lapítunk. A tepsikbe sorakoztatjuk őket és kb. 12 perc alatt tepsinként készre is sülnek. A szélük ekkorra már barnulni kezd és finom kókuszillat fog terjengeni.
Bátran nekiállhat bárki, mert ennél egyszerűbb sütit nehéz elképzelni és roppantul finom.