Hozzávalók:
3 darab tojásfehérje
200 g porcukor
200 g kókuszreszelék
1 teáskanál citromlé
- opcionális - a fele adagba mi tettünk egy teáskanál cukrozatlan kakaóport, szerintem azzal még finomabb lett, bár a sima mutatósabb
Óvatosan elkeverjük benne a kókuszreszeléket, majd habzsákkal, vagy két teáskanál segítségével kis halmokat helyezünk egy sütőpapírral bélelt tepsire.
150 fokra előmelegített sütőben kb fél órát sütjük. Azért figyeljük közben, nehogy megégjen.
Ezután egy-két centire kinyitjuk a sütőajtót és hagyjuk odabent kihűlni. Fontos hogy csak azután szedjük le a papírról, hogy teljesen kihűlt, különben szétesik.
Jól záródó dobozban sokáig eláll. Ha eredetileg kicsit túl ropogósnak érezzük, ne aggódjunk a belseje visszapuhul.
Ő, aki ott középen trónol az utolsó kakaós verzió volt, nyami :) |
Ez a csók nálunk is elcsattan mindig, ha a sütibe csak a sárgája megy :D
VálaszTörlésEz tetszik :D
TörlésHmm, nagyon guszták lettek a csókjaid...:)
VálaszTörlésKöszönöm :)
TörlésFinom:) Egyszer készítettem én is, finom lett nagyon. Tetszik az a kis középen lapuló kakaós is:)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik :) Nálam ez a tökéletes fehérjeelnyelő süti. De egyszer majd kipróbálom valamelyik pavlovádat is mert még sosem ettem és olyan guszták!
TörlésÉdes csókok!Máris mentem, valamelyik nap pont kerestem erre receptet. Nagyon guszták!
VálaszTörlésKöszönöm! Remélem nálatok is sikere lesz!
TörlésÉn is szemezek már egy ideje ezzel az egyik könyvben, éppen a "fehérjeelnyelőség" miatt. :) De eddig még nem sütöttem... Na, majd most! :)
VálaszTörlésHajrá! Praktikus és finom. Ráadásul tényleg sokáig eláll, szóval ha épp rengeteg süti van, az sem baj :D
Törlés