Ez egy igazi finom őszi-téli leves. Illatos, krémes és melengető. Ráadásul gyorsan megvan, ami így az előkarácsonyi hajrában igazán előnyös. Én gyakran szoktam lefagyasztani a vasárnapi húslevesből fél literes adagokat, ami később krémleves alapanyagnak is kiváló.
l/2 liter húsleves
1 szál póréhagyma
2 nagy gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
kevés reszelt parmezán
só,bors, szerecsendió ízlés szerint
1 evőkanál liszt (nálam teljes kiőrlésű)
tálaláshoz:
pár karika próéhagyma
reszelt sajt
esetleg pirított kenyérkockák
A póréhagymát és a fokhagymát megpucoljuk és felkarikázzuk (a tálaláshoz tegyünk félre pár karikát belőle), illetve felaprítjuk. Kevés olívaolajon megdinszteljük, majd a liszttel is pirítjuk egy kicsit. Felöntjük a húslevessel, belekeverjük a tejszínt és a parmezánt, egyet forralunk rajta és készen is van. Tálaláshoz pirítsunk kenyeret és a levesünket szórjuk meg egy kis póréhagymával, illetve reszelt sajttal.
Boldog karácsonyt!
VálaszTörlésKöszönöm szépen, viszont kívánom!
VálaszTörlés