Kicsit flancosnak hangzik ez az étel a garnéla miatt, ennek ellenére nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető fogásról van szó. Ráadásul szerintem csodafinom.
1 doboz pucolt mirelit garnélarák (kb 25-30 darab volt benen)
450 g spagetti tészta
4 dl tejszín
fél dl fehérbor
4 gerezd fokhagyma
1 fél citrom leve
ízlés szerint (jó sok) aprított petrezselyem zöldje és bazsalikom
só, bors
vaj, olívaolaj
Egy nagy lábasban vizet forralunk a spagetti tésztának. Tegyünk bele egy kevés sót és olajat.
Amíg forr a víz, egy nagy serpenyőben vajat olvasztunk, megfuttatjuk benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát, s hozzákeverjük a garnélarákokat. Néhány percig pirítjuk.
Felöntjük a fehérborral, hagyjuk forrni, majd elkeverjük a tejszínnel, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és bazsalikomot és kb. 5 percig lassú tűzön összefőzzöóük. Az al dente-ra főtt tésztát leszűrjük, összekeverjük a szósszal és forrón tálaljuk.
Imádom a garnélát:) Tényleg egyszerű, mégis különleges étel. Van is garnéla a fagyasztóban:)
VálaszTörlésÉn is imádom a garnélát :) Kár hogy a mi fagyasztónkból már kiürült...
VálaszTörlésMi is szeretjük, jöhetne ... :)
VálaszTörlésA garnéla nekem tényleg flancosnak tűnik, nem is tudom, miért idegenkedem tőle...? A férjem szerint nagyon jó!! Na Ő nagyon be tudott volna lakmározni a spagettidből, hiszen imádja a rákot, a tejszínt és a spagettit is. :-)) Persze a gyors elkészítése nálam is nagyon nyerő. ;-))
VálaszTörlésJa! Garnéla rákkal teli fagyasztót, és minden jót kívánok Neked és családodnak 2013-ra! :D
TörlésKöszi szépen! :) Valaha réges-régen egy messzi-messzi galaxisban még én is idegenkedtem a rákoktól, de azután egy nyaralás alkalmával megkóstoltam pár fajtát és azóta odavagyok értük :)
Törlés