2013. február 24., vasárnap

Fahéjas mézes keksz


Most, hogy ilyesmire is ráérek rendezgettem a fotóimat és ráakadtam ezekre a klassz kis kekszekre. Dolce Vita oldaláról sütöttem ezt a sütit még tavaly anyák napjára. Sajnos a régi link, már nem működik, úgyhogy módosítás nélkül leírom az eredeti receptet. Vicces hogy, csak most jutott eszembe, mennyire finom is volt, pedig már közelebb vagyunk az idei anyák napjához, mint a tavalyihoz. Olyasmi ez az aprósüti, mint a jól bevált mézeskalácsom, csak egészségesebb. Ráadásul gyorsan megvan.


Hozzávalók:

200 g liszt
60 g vaj
100 g méz
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál őrölt fahéj
1 tojás sárgja felverve
1/4 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só


Keverjük el a lisztet a fűszerekkel és a szódabikarbónával. Morzsoljuk el a keverékben a vajat, adjuk hozzá a mézet és a tojássárgáját, dolgozzuk el. Tegyük fél órára a hűtőbe pihenni a tésztát, majd 3-4 mm vastagra nyújtsuk ki. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Szaggassuk ki tetszőleges formákkal, és kb. 10 perc alatt süssük készre.

Ilyen egyszerű az egész :)

4 megjegyzés:

  1. Erről a sütiről nekem a karácsonyi mézeskalácsok jutnak eszembe... Elhiszem, hogy nagyon jó recept, látszik rajta, hogy a tésztájával könnyű dolgozni.
    Szépeket sütöttél. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg olyan, mint a mézes kalács :) Örülök, hogy neked is tetszik.

      Törlés
  2. Remek recept, nem kell előző nap elkészíteni a tésztát!

    VálaszTörlés