2013. február 16., szombat

Fokhagymás - gombás csirke sütőben sült krumplival


Ez egy egyszerű ebéd, így szombatra szerintem kiválóan megfelel. Kis friss zöldsaláta még nagyon passzolna mellé, de sajnos nem volt itthon.

Hozzávalók:

500 g csirkemell, vagy csirkecombfilé
250 g gomba
4-5 közepes krumpli
kakukkfű

A páchoz:
olívaolaj

1 evőkanál méz
1 evőkanál szójaszósz
4 gerezd fokhagyma


A húst vágjuk szeletekre és pácoljuk be éjszakára.

A krumplikat héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és tetszőleges alakúra szeleteljük. Egy tepsit kikenünk olívaolajjal, beleszórjuk a krumplit, sózzük, borsozzük, megszórjuk kakukkfűvel és átforgatjuk az egészet, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Akkora tepsit válasszunk, hogy melléférjen a husi is.

Amíg fő a krumpli a husikat belefektetjük egy hőálló tálba meglocsoljuk egy kis páclével, a gombákat megpucoljuk és felszeleteljük, megszórjuk vele a csirkét, majd az egészet lefedjük alufóliával és a sütőbe tesszük párolódni.

Amikor a krumplikat is mellé tesszük, levesszük a fóliát és mindkét tepsi tartalmát pirosra sütjük. Én grillfunkcióra állítottam a sütőt.

8 megjegyzés:

  1. Ez aztán nagyon kedvemrevaló lenne! Nagyon guszta és finom lehet!

    VálaszTörlés
  2. Jól néz ki, Páromnak nagy kedvence lenne!

    VálaszTörlés
  3. Már vacsoráztam, de ezt most megtudnám enni!!!!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a kedves megjegyzéseket, hölgyeim! :)

    VálaszTörlés
  5. Igazi jolly-joker, szeretjük!

    VálaszTörlés
  6. Hűha, épp ebéd előtt állok... hát, ne tudd meg, mekkorát korgott a pocakom, amikor elolvastam ennek a bejegyzésednek a nevét/címét... :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez jó jel :) Remélem valami finomat ebédeltetek.

      Törlés