2013. február 9., szombat

Zöldborsós - Tejfölös csirke


Ezt most kivételesen anyukám főzte. Ezer éve akart tejfölös csirkemellet főzni borsóval. A munkahelyén hallotta a receptet. Nem vagyok oda alapvetően a tejfölös dolgokért, de ez finom volt, így megosztom veletek.

Hozzávalók 4 személyre:

500-600 g csirkemell, vagy csirkecombfilé
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
3 marék borsó
só, bors, pirospaprika, babérlevél, origano, petrezselyem
1 pohár 20 % - os tejföl
1 evőkanál étkezési keményítő
fél liter húsleves / vagy víz és leveskocka

A csirkemelleket felszeleteljük, kissé megsózzuk, majd forró serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. Ha a közepe még nem sült át teljesen, az nem gond, mert később lesz ideje főni, a lényeg, hogy szép piros legyen. Félretesszük a husit.

A hagymákat, a répát és a fokhagymát apróra vágjuk. Kevés olajon egy lábasban a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, megszórjuk ízlés szerint pirospaprikával (mi egy teáskanállal használtunk kb.). Felöntjük a húslevessel, fűszerezzük.

Hozzáadjuk a répát a borsót és a húst. Puhára főzzük a zöldségeket és a husit.A tejfölt összekeverjük a keményítővel és besűrítjük vele a szaftot.


Köretnek nokedli illik mellé, esetleg rizs.

8 megjegyzés:

  1. Páromnak biztosan tetszene, ő imádja a borsós dolgokat. Én nem annyira...:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Borsó helyett nyugodtan lehet bele más zöldséget is tenni. Mi már csináltuk kevésbé tejfölösen, paprikásabban babbal is. De szerintem paprikával és paradicsommal is jó.

      Törlés