2012. március 5., hétfő

Paradicsomos gombás tészta


Ez egy egyszerű, olaszos ízvilágú étel, ami roppant gyorsan készen van és nagyon finom. Vegetáriánusoknak is kiváló, mert kivételesen nem volt otthon szalonnám, így azt nem pirítottam hozzá, pedig máskor szoktam. Gyors ebédnek vagy meleg vacsorának is bevált már.

Hozzávalók négy személyre:

Negyed kiló csiperke gomba
Egy nagy fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
egy deci fehérbor
egy hámozott paradicsomkonzerv
só, bors, oregano, bazsalikom, petrezselyem
fél kiló száraztészta - nálam farfalle, de pennével is el tudom képzelni

Megpucoljuk a hagymát, a gombát és a fokhagymát. A gombát szeletekre vágjuk, a hagymát a fokhagymát apróra vágjuk. Fogunk egy szép nagy serpenyőt. A hagymát és a fokhagymát kevés olajon közepes hőfokon üvegesre pároljuk, rádobjuk a gombát, megpirítjuk. Ha már mindkét oldala megpirult a gombaszeleteinknek megfűszerezzük és felöntjük a fehérborral. A hámozott paradicsomot apróra vágjuk, vagy összeturmixoljuk és hozzáöntjük a szósz többi részéhez. Hagyjuk rotyogni.

Feltesszük a tésztának a vizet forrni. Ha már fellforrt megsózzuk (így gyorsabban forr.) Beletesszük a tésztát és al dente-ra, roppanósra főzzük a dobozon található leírás szerint. Leszűrjük és elkeverjük a szószban. Azonnal tálaljuk. Kevés reszelt sajt nem ront rajta :)



9 megjegyzés:

  1. Azt hiszem a Páromnak nagyon tetszene, valamikor ki is fogom próbálni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki! :) Majd kíváncsi leszek hogy ízlik, Nektek.

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Én is :) Csak egy baj van velük, hogy túl sokat tudok enni belőlük...

      Törlés
  3. Tényleg egyszerű és gyors... mint ahogy Lilla írta, Én is ugyanezt írhatom: a férjem imádja az ilyen ételeket. :)

    VálaszTörlés
  4. Nálunk nemcsak a férjem, de én is imádom a tésztát :), egyáltalán az olasz konyhát!

    VálaszTörlés
  5. Kedves Gabriella és Wanna, köszönöm a megjegyzéseket! Igen, az olasz konyha csodája, hogy úgy tud nagyon finom dolgokat elénk varázsolni, hogy sem nem időigényes, sem nem bonyolult ezért imádom én is. :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon finom lehet, ezt szívesen kipróbálnám! Szeretem a tésztás ételeket és sokszor annyira nem is kívánom a húst hozzá!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik :) Nekem sem feltétlenül hiányzik a hús a tésztás ételekhez. Sőt általában meglennék heti egy-két húsos nappal, de a férfiak kevésbé tolerálják a húsmentes ételeket.

      Törlés