Ezúttal rántott husi és rizs mellé készült, de a maradék egy friss zsemle kíséretében csak úgy elpárolgott :) |
egy nagy kígyóuborka
2 doboz görög joghurt - 1 doboz nekem 180 ml - es
két evőkanál extra szűz olívaolaj
2 duci gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
ha van, akkor egy csomag friss kapor
Az uborkát megmossok, ha akarjuk meghámozzuk, én csak akkor szoktam ha nem szép a héja, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Megsózzuk. Állni hagyjuk egy kicsit, mert levet fog ereszteni, ezt majd lecsöpögtetjük. A fokhagymagerezdeket fokhagymanyomón átpréseljük, elkverjük az olajjal a joghurttal, ha van a kaporral, majd a lecsöpögtetett uborkával.
Nagyon szeretem én is, a joghurtot magában is, de ebben a formában is:)Főleg nyáron, jó hidegen hmm...
VálaszTörlésKöszönöm, hogy benéztél hozzám! Amikor ilyen szép napsütés van, nekem már jöhetnek a nyári ételek :) Bár valószínűleg felétek még nem ilyen kellemes.
TörlésÉn csak a kaprot nem szeretem, így én mindig kihagyom belőle, egyébként nálam is nagy kedvenc. Főként úgy az igazi, ha a görög tengerparton fogyaszthatja az ember, ott még mehet bele a kapor is...:)
VálaszTörlésElvileg én sem szeretem a kaprot, vagy inkább nem szerettem, de tzatzikiben nem zavar, sőt! Tényleg a görög tengerparton lehet az igazi, sajnos ott még nem jártam, valahogy minden nyáron Olaszországig jutunk (az egész család Itália mániás, velem az élen) de egyszer majd biztos megyek.
TörlésEgyenesen imádom! Nyáron a roston húsok mellé, fazékkal esszük! Guszta az ebéd!
VálaszTörlés