2012. március 2., péntek

Kolbászos melegszendvics

Na igen... már a bejegyzés címéből is látszik, hogy nem a gasztronómia csúcsa fog következni, de egyszerű, finom és azért egy csöpp csavar mégis van benne. Kiváló, jóllakatós hétvégi reggeli vagy gyors mégsem hideg vacsora.


Inkább ötletről van szó, mint receptről. Nem kell hozzá más csak kenyér, (nálam most magos barna) finom házikolbász, paradicsom, sajt, oregano és házi pizzakrém. Lehet persze vajjal, vagy ketchuppal is megkenni a kenyereket, de szerintem úgy nem lesz az igazi. Így pontosan olyan illat lett a konyhában mintha pizza sült volna és egyszerűségében is nagyszerű vacsora lett belőle. Ha valakinek van türelme megvárni amíg a sajt megpirul úgy még jobb, én most nagyon éhes voltam.


Így készül:

A sütőt előmelegítjük, a paradicsomot és a kolbászt megpróbáljuk minél vékonyabb karikákra vágni. Megkenjük a kenyérkéket, sajtot szeletelünk rá, majd erre megy a feltét. Betoljuk a sütőbe és rágrillezzük a sajtot. (A legjobb, ha grillfunkciós sütőnk van, de anélkül is remek.) Készen vagyunk, jó étvágyat!

6 megjegyzés:

  1. Húú, nekem igazán jöhetne, én már így is érzem a pizza illatát...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aranyos vagy! A virtuális szelet már repült is az illat mellé :)

      Törlés
  2. Ha tudnád, hogy a melegszendvics a gyengém! Nekem az ilyen egyszerű ételek is a gasztronómia csúcsát képezik, mert milyen nagy baj lenne, ha ezeket nem találták volna ki. Minden nap megenném, nem tudnám megunni! Nagyon guszta!!! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Én is nagyon szeretem az egyszerű ételeket :)

      Törlés
  3. Nálam ez úgy nyerő, ahogy van!! Ráadásul még nem volt időm reggelizni (hiába fél 11 lesz lassan), úgyhogy ebből Én most meg tudnék enni pár szeletet... ;-) Egyébként is nagy melegszendvics fogyasztó vagyok. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik :) Remélem a reggelit pótoltad, nem jó dolog kihagyni.

      Törlés