Jöjjön ismét egy egyszerű fagylalt recept, hiszen kinek van kedve ebben a melegben bekapcsolni a sütőt egy desszert kedvéért?
25 dkg puttyogatott meggy lefagyasztva
2 dl jéghideg tejszín felverve
2 evőkanál krémes joghurt (elhagyható)
3 evőkanál nyírfacukor
Azért jobb, ha lefagyasztott meggyel dolgozunk, mert jobban összetörnek a jégkristályok, ha ezt turmixoljuk és nem a friss meggyet, így krémesebb lesz a jégkrém vagy a fagylalt. A tejszínt is nyugodtan betehetjük a fagyasztóba egy húsz perccel azelőtt, hogy nekiállunk a fagyi készítésnek. Először tehát alaposan összeturmixoljuk a meggyet, belekeverjük a joghurtot is és két evőkanál nyírfacukrot. A tejszínt felverjük a maradék egy evőkanál nyírfacukorral, majd elvegyítjük a meggyel. Fagylaltként akár azonnal is fogyaszthatjuk, de jégrémformába töltve, vagy fagyálló műanyag dobozban vissza is mehet a fagyasztóba.
Hmm megint fagyi, nagyon guszta!
VálaszTörlésKöszi! Ebben a hőségben csak az kelendő. De holnap valami gyümölcsös süti készül.
TörlésLátom neked is vannak ám szakszavaid..puttyogatott.))) Jöhet! Savanykás, édeskés, krémes és frissítő.
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik, jól leírtad :) Igen, mifelénk így mondják a magozottat. Szerintem jobban is hangzik ;)
TörlésBár nagy fagyi fogyasztó nem vagyok, azért néha "lecsusszan"... Különben meg meggyőztél! :P De azért várom a mai sütit is! ;-))
VálaszTörlésAzóta sütöttem is, de csak azért, mert leesett egy adag eső és hűlt a levegő ;) Holnap feldobom a blogra.
TörlésSzinte szóról szóra így készítem én is! Mindig nagyon kelendő.
VálaszTörlésNem csodálom, mert nagyon fincsi :)
Törlés