2012. június 24., vasárnap

Tejszínes meggyes házi fagyi


Jöjjön ismét egy egyszerű fagylalt recept, hiszen kinek van kedve ebben a melegben bekapcsolni a sütőt egy desszert kedvéért?

Hozzávalók:

25 dkg puttyogatott meggy lefagyasztva

2 dl jéghideg tejszín felverve

2 evőkanál krémes joghurt (elhagyható)

3 evőkanál nyírfacukor

Azért jobb, ha lefagyasztott meggyel dolgozunk, mert jobban összetörnek a jégkristályok, ha ezt turmixoljuk és nem a friss meggyet, így krémesebb lesz a jégkrém vagy a fagylalt. A tejszínt is nyugodtan betehetjük a fagyasztóba egy húsz perccel azelőtt, hogy nekiállunk a fagyi készítésnek. Először tehát alaposan összeturmixoljuk a meggyet, belekeverjük a joghurtot is és két evőkanál nyírfacukrot. A tejszínt felverjük a maradék egy evőkanál nyírfacukorral, majd elvegyítjük a meggyel. Fagylaltként akár azonnal is fogyaszthatjuk, de jégrémformába töltve, vagy fagyálló műanyag dobozban vissza is mehet a fagyasztóba.



8 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Köszi! Ebben a hőségben csak az kelendő. De holnap valami gyümölcsös süti készül.

      Törlés
  2. Látom neked is vannak ám szakszavaid..puttyogatott.))) Jöhet! Savanykás, édeskés, krémes és frissítő.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik, jól leírtad :) Igen, mifelénk így mondják a magozottat. Szerintem jobban is hangzik ;)

      Törlés
  3. Bár nagy fagyi fogyasztó nem vagyok, azért néha "lecsusszan"... Különben meg meggyőztél! :P De azért várom a mai sütit is! ;-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azóta sütöttem is, de csak azért, mert leesett egy adag eső és hűlt a levegő ;) Holnap feldobom a blogra.

      Törlés
  4. Szinte szóról szóra így készítem én is! Mindig nagyon kelendő.

    VálaszTörlés