Hozzávalók:
280 g teljes kiőrlésű liszt
1 kávéskanál oregano
1 kávéskanál só
7 g sütőpor
néhány tekerés frissen őrölt bors
115 ml olívaolaj
115 ml víz
Fél citrom leve
1 cukkini
2 gerezd fokhagyma
A lisztet egy nagy tálba öntjük. Összekeverjük a sütőporral és a fűszerekkel. Belekeverjük a serpenyő tartalmát, meglocsoljuk a citromlével, alaposan elkeverjük benne az olívaolajat, majd apránként hozzákeverjük a vizet.
A sütőt előmelegítjük. Nagy evőkanálnyi darabokat tépünk a tésztából és lisztes kézzel kicsit megformázva sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. Ebből a mennyiségből én 9 kis zsemlét kaptam. 190 fokos sütőben kb. fél óra alatt ropogósra sütjük.
Fokhagymás vajjal töltve igen finom vacsora. |
Hmm, így még sosem próbéltam a cukkinit. Nagyon klassz!
VálaszTörlésKöszi! Tényleg finom. Mondjuk arról, hogy másnap milyen lehet már nem tudok nyilatkozni, mert hárman bőven megettük. Egy morzsa sem maradt.
TörlésNekem is tetszik! Fincsi lehet! Fokhagymás vajjal, langyosan, hmmm:) És még keleszteni sem kell.
VálaszTörlésÖrülök hogy tetszik :) Nem lehet mindig keleszteni, néha a gyorsaság a lényeg.
TörlésA jó öreg cukkini egy újra gondolásban. Nagyon izgalmasan hangzik!
VálaszTörlésKöszönöm :)
TörlésNagyszerű ötlet, imádom a cukkinit, a házi zsemlét, együtt pláne :)
VálaszTörlésKöszi! Azért ez sütőporos zsemle, nem az igazi kelt változat. De így is finom :)
TörlésEz érdekes számomra... :)
VálaszTörlésValahol hallottam, hogy cukkinis zsemlét sütnek és rögtön úgy gondoltam, hogy ki kell próbálni. Szerintem nem rossz ;)
Törlés