Sütés előtt |
Sütés után |
Hozzávalók:
A pudinghoz:
3,5 dl tej
1 csomag (főzős) vaníliás pudingpor
2 evőkanál (nyírfa)cukor
A tésztához:
eredeti receptben 6, nálam csak 4 tojás
A tojások súlyával megegyező mennyiségű cukor, vaj/margarin/zsír és liszt, bár ez utóbbiból 1-2 kanállal kevesebb is elég, puhább lesz úgy a tészta
Egy citrom héja, kevés leve
2 evőkanál rum
A díszítéshez, két marék eper
Elkészítés:
Megfőzzük a pudingot, majd egy tányérba öntjük és elsimítjuk. Hagyjuk megdermedni.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáit habosra keverjük a vajjal és a cukorral, majd belekeverjük a rumot, a citromhéjat és a lisztet. Óvatosan beleforgatjuk a masszába a tojások pici sóval és citromlével keménnyé vert habját. Kivajazott, kilisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát. A megdermedt pudingot kb. 2x2 centis kockákra vágjuk és ráhelyezzük a masszára.
Az epreket felszeleteljük és a sütemény tetejére szórjuk.
Milyen guszta! Már nyersen is:) Elképzelem azt az illatot...
VálaszTörlésSajnos az a fotó sikerült a legjobban, utána elment a napocska :( Az illat tényleg utánozhatatlan, az eper és vanília pedig remek páros
TörlésSzerintem csak 3 evőkanál nyírfacukrot akartál írni!
VálaszTörlésA süti jól néz ki, biztos finom más gyümölccsel is!
Köszönöm, észre sem vettem volna, csak ha legközelebb meg akarom sütni :S Az eredeti három evőkanál cukrot ír én csökkentettem kettőre, így is épp elég finom édes. Szerintem is jó lehet barackkal, cseresznyével vagy meggyel is.
TörlésNagyon jó választás volt, remekül néz ki és igazán egyszerű elkészíteni:) Az eperrel meg nagyon jól feldobtad ezt a sütit, és tényleg nagyon jó lehet más gyümölcsökkel is. Szép hétvégét kívánok:)
VálaszTörlésKöszönöm! :) Neked is tobábbi szép hétvégét!
TörlésIsteni finom és könnyű sütemény! :)) Jó választás volt! :))
VálaszTörlésKöszi, szerintem is :)
TörlésNagyon guszta lett!
VálaszTörlésKöszi, Lilla!
TörlésNagyon jó ötlet volt eperrel felturbózni! :) Nagyon tetszik, és nyami! :P
VálaszTörlésKöszi, Gabi! :)
TörlésSzia!
VálaszTörlésSajnos az utóbbi hetekben teljesen más elfoglaltságaim voltak, így a blogkóstolóról is elfeledkeztem...:( A blogom felé is alig néztem mostanában. Aztán megláttam valakinél az ajánlót, és gyorsan rákerestem a határidőre. HA nagyon sietek, talán még beleférek...
No, de ott láttam, hoyg kinek kell "belőlem" főznie, és megkerestelek. NAgyon örülök a választott receptnek, és nagyon örülök, hoyg ízlett a végeredmény. természetesen bármiylen más gyümölccsel is készíthető, én már meggyel, cseresznyével, eperrel, szilvával, erdei gyümölccsel, barackkal, szóval szinte mindennel próbáltam. Sőt, sűrű lekvárral is próbáltam már.:) És nagyszerű. No meg elég gyorsan is megvan.
Köszönöm a beszámolót.:)
Üdv, Edith
Én köszönöm a receptet. Mindig is szerettem az ilyen egyszerű és jól variálható sütiket. A vanília puding a kevertben pedig igazán zseniális ötlet!
Törlés