Azért az idézőjel, mert sajnos nem tudok pontos menyniségekkel szolgálni, elfelejtettem ugyanis lemérni az epret.egyébként is roppant egyszerű gyümölcsfagyiról van szó, amit szemre és kóstolásra lehetetlen elrontani. Inkább ötletadónak szánom mint "valódi" receptnek.
Először is mossunk meg egy jó nagy adag epret, majd egy zacskóban tegyük be a mélyhűtőbe. Kb. két-három óra bőven elég neki, de bármeddig bent lehet. Én egy nappal később használtam fel, mint ahogy lefagyasztottam.
A jeges epret leturmixoljuk. Nekem körülbelül egy nagy tányérnyi eperből készült 6 gombóc és egy calippo formányi fagyim.
Volt még egy kis főzött vaníliapudingom a blogkóstolós sütiből, ezért ebből vettem négy-öt kanállal és a segítségével krémesítettem a fagyimat. De ha nincs kedvünk vaníliapudingot főzni, tökéletesen megteszi a mascarpone is.
Ebben az esetben viszont adjunk az összeturmixolt jeges eper mellé egy csomag vaníliás cukrot és még ízlés szerint cukrot is.
Mivel a pudingot is nyírfacukorral főztem ezért ez a változat nem igényelt egyéb édesítést.
Ha minden hozzávalót kellően krémesre turmixoltuk, kétféleképpen járhatunk el, vagy csinos gombócokat halmozunk a fagyinkból néhány kehelybe és azon jegesen be is kanallazuk, vagy jégkrémformába töltjük a masszát. Pálcikás jégkrémformában és ehhez hasonló kinyomós változatban is tökéletes.
A jeges epret leturmixoljuk. Nekem körülbelül egy nagy tányérnyi eperből készült 6 gombóc és egy calippo formányi fagyim.
Volt még egy kis főzött vaníliapudingom a blogkóstolós sütiből, ezért ebből vettem négy-öt kanállal és a segítségével krémesítettem a fagyimat. De ha nincs kedvünk vaníliapudingot főzni, tökéletesen megteszi a mascarpone is.
Ebben az esetben viszont adjunk az összeturmixolt jeges eper mellé egy csomag vaníliás cukrot és még ízlés szerint cukrot is.
Mivel a pudingot is nyírfacukorral főztem ezért ez a változat nem igényelt egyéb édesítést.
Ha minden hozzávalót kellően krémesre turmixoltuk, kétféleképpen járhatunk el, vagy csinos gombócokat halmozunk a fagyinkból néhány kehelybe és azon jegesen be is kanallazuk, vagy jégkrémformába töltjük a masszát. Pálcikás jégkrémformában és ehhez hasonló kinyomós változatban is tökéletes.
Akkor megint tanultam egy új fagyi receptjét, nagyon jó ötlet hogy pudinggal összekeverni! Akkor tehetem pálcikás tartóba is? Nagyon finom lehet köszi!
VálaszTörlésNagyon szívesen. Nekünk ízlett :) Persze, szerintem bármilyen fagyiféle mehet a pálcikásba. Most azért csak ebbe a formába raktam, mert a pálcikásom nem szétszedhető és kevés volt a maradék alapanyag.
TörlésSzuper lett, a színe is csodás. Nekem a gyümölcsös fagyik a kedvenceim, és mindig van pálcikás a fagyasztóban. Ezt már a lányom barátnői is jól tudják:)
VálaszTörlésKöszönöm! Jó dolga van a lányod barátnőinek :)
TörlésMilyen jó ötlet a pudinggal keverés, ezt a verziót még nem hallottam. Gyönyörűen néz ki a fagyid! :-)
VálaszTörlésKöszönöm! Nekem is csak azért jött az ötlet, mert a sütibe túl sok lett volna. :) Tényleg finom lett vele.
TörlésHú, mennyi epres finomságokat "dobtál össze", mióta nem jártam feléd! (Bocsi, de mostanában annyira kevés az időm, néha azt sem tudom, hol áll a fejem, pedig szeretek nálad lenni, tudod jól!?:))
VálaszTörlésÉn is készülök epres fagyit készíteni, hetek óta kinéztem már az egyik kedvenc receptes újságomból, de hogy elérek-e odáig, hogy el is készüljön... nem tudom. :(
Klassz nálad, jó recept! :P
Köszönöm szépen! Én is szeretem ha erre jársz, meg szeretek nézelődni nálad :) Biztosan finom lesz a te fagyid is ha elkészül. Hajrá!
TörlésKedves Édeskonyha, amit eddig láttam az tetszik!:)
VálaszTörlésGyönyörű színük van a fagyijaidnak. A kevert sütemények nagyon bejönnek nekem. Egyszerű és gyors. További szép napot kívánok!Tücsi
Kedves Tücsi! Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat!Szeretettel üdvözöllek az oldalon.
Törlés