2012. június 23., szombat

Szupergyors banánfagylalt nutellával


Ki emlékszik még a tejkaramellás banánfagyimra? Csodás, krémes hűsítő finomság volt. ráadásul 5 perc munkával készen volt. Ez az újabb banánfagylalt változat szintén ilyen. Ebben a hőségben szívem szerint a fagyit is fagyival enném. Legközelebb meggyes-tejszíneset hozok.


Hozzávalók fejenként:

1 érett banán
1 evőkanál tej 
1 evőkanál nutella

A banánt fagyievési szándékunk előtt legalább 2 órával törjük nagyobb darabokra és fagyasszuk le. Nyugodtan tarthatunk állandóan is egy banánt a fagyasztóban, hátha fagylalthoz támad kevünk. Én is előző nap betett banánt vettem most elő.

Tegyük a gyümölcsöt egy jó erős turmixba és egy evőkanál tejjel alapusan turmixoljuk össze, hogy krémes állagot kapjunk. Ha már régóta fagyasztóban volt a banán érdemes a turmixolás előtt öt-hat percig szobahőmérsékleten hagyni, nehogy hősi halált halljon a gépünk.

Ha megkaptuk a megfelelő állagot egyszerűen kanállal kavarjuk el benne a nutellát és már halmozhatjuk is a gombócokat a kehelybe. Szerintem klasszul illik a banánhoz a mogyorókrém.

Jó hűsölést mindenkinek!

6 megjegyzés:

  1. Hát ez pofon egyszerű, máris elmentettem. Banánért holnap megyek! :o) Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. A "szupergyors" kijelentéssel nagyon felkeltetted a figyelmemet... :) ...és képzeld, a receptet elolvasva nagyon meg is tetszett ez a banánfagyi. :) Elképzelem az ízét... hmmm... fincsi! :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem kipróbálás után is ezt mondod :D Nekem nagyon ízlett. Ha előfagyasztod a banánt nem túlzás a szupergyors. Max három perc és kanalazhatod is.

      Törlés
  3. Már most imádom a banánfagyit. Az unokáimnak így szupergyorsan lehet fagyit készíteni. Ötletes:))

    VálaszTörlés