2013. június 17., hétfő

Kókuszgolyó


Beköszöntött a kánikula, így a sütés nélküli édességek korszaka. A lakásavatómra így kókuszgolyókat készítettem édesség gyanánt. Nagyon finom lett és legalább nem melegedett fel még jobban a konyha.


Hozzávalók:

500 g darát háztartási keksz (nálam csak 450, ennyi volt, és szerintem ennyi elég is)


180 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
100 g szobahőmérsékletű vaj
2 evőkanál kakaópor
0,5 dl kávé
fél dl rum
kevés tej, amennyit felvesz (fél-1 dl)
egy-két evőkanál sárgabaracklekvár
kókuszreszelék a forgatáshoz
Két-három marék meggy a közepébe


Egy nagyon egyszerű sütiről van szó. A vajat szobahőmérsékletre kivesszük. A száraz hozzávalókat egy nagy tálba tesszük. Főzünk egy kávét, lehetőleg hosszút és a meggyet kiputtyogatjuk. Ezalatt a 30 fokos szobában szépen meglangyosodik a vaj, így azt belekockázzuk a tálba és hozzáöntjük a kávét, valamint fél dl rumot. Szorgalmasan összegyúrjuk és annyi tejet öntünk hozzá, hogy összeálljon. Kis gombócokat csípünk a tésztából, meggyet nyomunk a közepébe majd vizes kézzel gólyókat formálunk belőle és a kókuszreszelékbe hempergetjük. Hűtőben tároljuk.

4 megjegyzés:

  1. Lakásavató? - Gratulálok! És a meleg-mentes, fincsi golyókhoz is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) Majd ha lesz rá energiám lehet készítek az új otthonomról is egy kis bejegyzést.

      Törlés
  2. Lakásavató?? De jó... gratulálok az új lakásodhoz! ...és mikor mutatsz róla képeket? Imádom nézegetni a szép lakásokat, és ahogy az asztal/szőnyeg kombinációt elnézem a kókuszgolyóid alatt... hát nekem nagyon tetszene (tetszik) ez a lakás. Kéretik feltenni pár képet, jó?

    A kókuszgolyót egyébként imádom, de a blogomon szerintem még nem szerepel... talán majd most a kánikulában én is nekiállok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Igyekszem a képekkel, köszönöm szépen :) Még mindig elég sok a lakásban a meló és ezt a kánikulában még nehezen viselemm ez az oka a képek elmaradásának. ;)

      Törlés