2013. június 13., csütörtök

Tíz perces vacsora - Tagliatelle három feltéttel



Na jó, bevallom a tíz perc a víz felforrásától számít, de onnantól kezdve tényleg nem kell több. Amilyen egyszerű, annyira finom. Üres hűtővel is kivitelezhető nálunk, mert szalonna, paradicsom, hagyma és tejszín mindig van otthon, ezen kívül pedig csak fűszerezést igényel és készen is van.

Hozzávalók:

250 g szélesmetélt (tagliatelle)
50 g bacon
1 fej hagyma
3 nagy, érett paradicsom
2 dl tejszín
oregano, petrezselyem, snidling
só, olívaolaj

A tészta vizét feltesszük forrni és a leírás szerint roppanósra (al dente) főzzük a tésztát. Ezalatt el is készül a szószunk. Apróra vágjuk a hagymát és a bacont és kevés olívaolajon forró serpenyőben megpirítjuk. A paradicsomokat is apróra vágjuk és a pirított szalonnára szórjuk. Meghintjük ízlés szerinti zöld fűszerekkel, felöntjük a tejszínnel, egyet rottyantunk rajta és készen van.

A tésztát leszűrjük és frissen forrón a szósszal kínáljuk. Kis reszelt parmezán sem ront rajta, de az most nem volt.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon finom és praktikus a rohanó hétköznapokra:) A parmezán tényleg nagyot dob az ízén, a gyerekeim csak úgy falják:) Szép hétvégét kívánok:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó ízlése van a gyermekeidnek :) Tényleg klassz kis vacsi, ha gyorsan szeretne valamit az ember.

      Törlés
  2. Már mentettem is. Az ilyen egyszerű és gyors tésztás ételeket azonnal el szoktam menteni, mert a férjem óriási rajongói az ilyesmiknek, imádja!! :) (csak úgy mellékesen megjegyzem - én is :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is rajongok értük :) Megcsinálni is és megenni is kész öröm, ráadásul mindkettő gyorsan megy :)

      Törlés