2013. június 27., csütörtök

Express mediterrán táska


Ez is a gyors vacsorák, vagy jól csomagolható másnap reggelik körét gazdagító egyszerű finomság. Tudom, hogy bolti leveles tésztát használni nem éppen becsülendő, de ha az ember későn ér haza a munkából és a fagyasztóban nincs házi, akkor ez is jó megoldás lehet. Állítom, hogy ez a kis táska nagyon finom. Egyik kedvenc pékségemben lehet hasonló ízvilágú péksüteményt kapni ínyenc táska néven, na arra hasonlít. Aki azt szereti, próbálja ki ezt is.


Hozzávalók:

1 csomag mélyhűtött leveles tészta
egy fej hagyma
1 - 2 fej friss paradicsom
2 marék zöldborsó
2 marék kukorica
1 gerezd fokhagyma
1 doboz passata di pomodoro (paradicsompüré)
bazsalikom,  oregano, só, bors
egy tojás a kenéshez

A mirelit leveles tésztát egy-két órával azelőtt kivesszük szobahőmérsékletre, hogy elkezdjük a sütést. 

Először a szószt fűzzük meg, ami egy jó kis sűrű, házi pizzaszósz. Ebből fog maradni, de ne aggódjunk, tésztákhoz, vagy pizzára bőven el fog fogyni és még fagyasztható is ha nincs rá szükség mostanában. Ehhez a hagyma felét és a fokhagymát apróra vágjuk, vagy összeturmixoljuk felöntjük az egy doboz (azt hiszem 400 ml) passata di pomodoro-val megfűszerezzük oreganoval, sóval, borssal, petrezselyemmel, bazsalikommal ízlés szerint, teszünk hozzá egy teáskanál olívaolajat és az egészet egy kis lábasban összefőzzük.

Félretesszük hűlni. A leveles tésztát vékony téglalappá nyújtjuk és tenyérnyi téglalapokat vágunk belőlük. Minden második téglalapot egy pizzavágóval becsíkozunk a közepén. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A hagyma másik felét is felaprítjuk a paradicsommal és elkeverjük a borsóval, illetve a kukoricával. A be nem vagdosott téglalapokat vastagon megkenjük szósszal de úgy, hogy a szélén egy centis sávot szabadon hagyunk, amit majd tojással lekenünk. A szószra rászórjuk a zöldséget, majd az egészre rányomkodjuk a bevagdosott téglalapokat és összecsípjük a széleket.

Az így kapott táskákat lekenjük a tojással, majd szép pirosra sütjük.





2 megjegyzés:

  1. Úgy látszik keveset ebédeltem ma, mert amint elolvastam e bejegyzésed címét, rögtön éhes lettem... :-)) Nagyon tetszik.

    VálaszTörlés