2012. október 27., szombat

Lisztmentes túrótorta


Akár a világ legegyszerűbb túrótortája nevet is viselhetné ez a finomság, mert tényleg gyerekjáték elkészíteni. Névnapomra kevertem be. Nagyjából 5 perc munka van vele, onnantól már csak a sütőbe kell tenni és arra figyelni hogy ne égjen meg. Szinte elronthatatlan.

Anyukám szokta sütni már időtlen idők óta, valószínűleg valami régi újságból származik a recept, sajnos nem tudjuk pontosan, honnan. Ez az egyetlen süti, amit szokott ő is készíteni.


Hozzávalók:

1 kg túró
110 g cukor (nálam nyírfacukor)
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
1 csipet só
3 tojás
3 evőkanál búzadara
1 citrom reszelt héja, kevés leve

180 fokra előmelegítjük a sütőt. Fogunk egy nagy tálat, összetörjük benne a túrót és minden hozzávalót jó alaposan elkeverünk benne. Egy tortaformát kivajazunk, belekanalazzuk a masszát és 35-40 perc alatt készre sütjük. Ennyi és tényleg finom.


Ehetjük magában, vagy lekvárral, vaníliasodóval vagy akár tejföllel is. Én az első szeletet mindig magában a rákövetkezőket házi baracklekvárral fogyasztom. Ha alkalomra készül, akkor díszítsük olvasztott fekete csokival.

7 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és igen finom lehet.Akár lekvárral de még csokoládé öntettel is eltudnám képzelni. Névnapod nem tudom mikor volt, de utólag is boldog névnapot kívánok! El is mentettem magamnak egyszer majd kipróbálom!

    VálaszTörlés
  2. Imádjuk a túrót is, ilyet még sosem ettem de nagyon jól néz ki:) Legjobban valami erdei gyümölcsös öntettel tudnám magamnak elképzelni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg jó lehet erdei gyümölcsös öntettel. Legközelebb kipróbálom.

      Törlés
  3. Nagyon jó ötlet, minden túrós sütit imádok!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon boldog névnapot kívánok utólag is!!! :)))
    A tortád tökéletes!!

    VálaszTörlés