2012. október 30., kedd

Almás pite - nagymama féle bevált recept


Hozzávalók a tésztához:

300 g liszt
150 g vaj, vagy 100 g. zsír
fél csomag sütőpor
2 tojás sárgája
100 g cukor és annyi tejföl, amivel nyújthatóvá válik.
2 evőkanál rum,  vagy citrom lé
csipet só

A hozzávalókból se nem kemény se nem lány tésztát gyúrunk. Ez egy finom omlós tészta készíthető vele az almáson kívül másmilyen gyümölcsös, vagy túrós lepény, vagy pite is.

A tésztát kétfelé osztjuk. Felét elnyújtva bele helyezzük a tepsibe, rásimítjuk a tölteléket, és a tészta másik kinyújtott felét ráhelyezzük, majd villával megszurkáljuk.


Hozzávalók a töltelékhez: 

300 g reszelt alma
50 g mazsola (elhagyható, lehet helyette kicsit több reszelt alma)
2 evőkanál őrölt fahéj
Kristálycukor ízlés szerint ( ne legyen nagyon édes)

A tölteléket lassú tűzön megpirítjuk. A tésztára kihűlt állapotban tesszük.
Az összeállított süteményt előmlegített sütőben lassú tűzön sütjük készre.

Finom, édes omlós tészta, savanykás fahéjas almás töltelék. Ez számomra a tökéletes almás pite.

5 megjegyzés:

  1. A nagyik tudnak valamit... A én pitém is tőle van...Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az biztos, hogy tudnak! :) köszönöm!

      Törlés
  2. Imádom az almás pitét!! Azért igazán megkínálhattál volna... :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye milyen szörnyen önző vagyok? Felfaltam majdnem az összeset tök egyedül :D

      Törlés
  3. van egy csomó almánk...akkor mégse almáspite lekvár lesz belőle :)

    VálaszTörlés