2012. március 17., szombat

Kínai zöldséges pirított tészta házilag



Mint sok (korábbi) éttermi kedvencről, erről is azt hittem, hogy bonyolult otthon elkészíteni és biztosan sok különleges alapanyag kell hozzá, pedig dehogy. Az egyetlen extra, ami kell hozzá az a szójaszósz de ma már ez is bármelyik nagyobb áruházláncban beszerezhető, a mienk az Aldiból származik. Egy nagyon kedves barátnőm főzte nekem először ezt a finomságot és mivel rájöttem, hogy nemcsak finom de nagyon egyszerű is házilag elkészíteni, ezért most itthon is ez lett a szombati menü fő része. A barátnőm csirkét is kockázott az ő verziójába, ez nálam kimaradt így remek kis vegetáriánus ebéd született belőle.


Hozzávalók 4 személyre:

kb 450 g kínai tészta (lelőhely pl. Lidl) de lehet egyszerű spagetti is, mint most nálam, mert a kínai már nem volt a boltban
1 fél fej káposzta
2 nagyobb répa
1 nagy vagy két kisebb hagyma
250 g gomba
ízlés szerint szójaszósz, nálam kb 10 cl, de lehet több
olaj a sütéshez
NEM kell semmilyen fűszer, só sem, mert a szójaszósz sós ízű

A zöldségeket megpucoljuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Egy méretes edényben közepes lángon kevés olajat hevítünk. Az autentikus pirított tészta persze wokban készül, de ennek híján használhatunk szép nagy mély serpenyőt, vagy akár fazekat is. Az olajban, ha húst is szeretnénk az ételbe, akkor először azt pirítjuk meg egy kicsit felkockázva, majd a gombát és a hagymát. Ha ezek nagyjából megpirultak hozzáadjuk a többi zöldséget. Mikor kissé megpárolódtak adjunk hozzá egy kupica szójaszószt. A zöldségeket nem szabad túlpárolni, mert még finom ropogósnak kell lenniük.
A tésztát a zacskón található utasítás szerint megfőzzük (ne túl puhára) majd leszűrjük. A tésztához adjuk a maradék szójaszószt, majd alaposan összeforgatjuk a pirított zöldségekkel.


12 megjegyzés:

  1. Imádom a kínait, küldjél! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már ment a fényposta ;) Ha esetleg kihűlt mire odaért, készítsd el Te is.

      Törlés
  2. Édesanyáméknál voltunk csütörtökön vacsorázni, és ő készítette nekem, mivel tudja, hogy én mennyire szeretem. Nagyon jó kis étel, bár nekem hússal az igazi...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ügyes anyukád van. Az enyém megenni segített, de aranyos volt, mert talán neki ízlett a legjobban. Ha lett volna itthon egy kis csirkénk, biztosan én is tettem volna bele de én elvagyok a zöldekkel magukban is.

      Törlés
  3. Nagyon jól hangzik, ki fogom próbálni, köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm :) Remélem Nektek is ízleni fog!

      Törlés
  4. Szia!
    Megvan a Blogkóstoló 2. fordulójának a sorrendje.
    Neked a korábbi Házigazda blogja jutott >> http://elkeszitettem-megmutatom.blogspot.com.es/

    Jó játékot!

    Csodás a tészta, mi is nagyon szeretjük :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húha, köszönöm szépen! Onnan már van néhány könyvjelzőm amit úgyis elakartam készíteni, úgyhogy nem lesz nehéz keresni valamit. :)

      Törlés
    2. :)
      Kíváncsian várom :)
      A határidő amúgy ápr.18.

      Törlés
  5. Nagyon jól néz ki! A kínai nekem is nagy kedvencem, legyen az leves, vagy bármi. Amúgy minden tésztát imádok!

    VálaszTörlés
  6. Nálam is található efféle,én is hússal szeretem,de úgy nagyon.

    VálaszTörlés