15 - 20 dkg pulykamáj (lehet más szárnyas is)
1 fej fehér és egy fej lilahagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 kisebb érett avokádó
1 db főtt tojás (elhagyható)
fél dl fehérbor
só, bors, kakukkfű, petrezselyem és oregánó ízlés szerint
80 g vaj
Egy serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk és némi vajat olvasztunk az íz kedvéért. (A 80 g- ból tényleg csak egy keveset vágjunk le, a többi majd a krémesítéshez kell a művelet végén)
A felaprított hagymát és a fokhagymagerezdeket megdinszteljük, majd hozzáadjuk a májat, a fenti fűszerekkel ízesítjük és megsütjük. Ha már úgy látjuk hogy majdnem készen van felöntjük egy kevés fehérborral és pároljuk. Ha főtt tojást is tennénk a pástétomba, azt is megfőzzük.
Ha már készre sült a máj és magába szívta a bort, félre tesszük hűlni és leöntjük róla a zsiradékot, amit sülés közben engedett. Amíg hűl, megpucolhatjuk az avokádót és a tojást.
A hagymás májat, a megpucolt főtt tojást és avokádót, valamint a vajat egyszerűen bedobáljuk egy turmixgépbe és simára turmixoljuk. Ha simára turmixoltuk készen is van. Friss kenyérrel és némi paradicsommal csodafinom és egyszerű reggeli vagy vacsora.
Jó ötlet az avokádó, májpástétomot én is szoktam készíteni, így is kipróbálom
VálaszTörlésUgye? :) Örülök, hogy tetszik.
TörlésHűha, ez a recept nekem nagyon tetszik, szeretem az ilyen krémeket! :P
VálaszTörlésKöszi Gabi! Örülök, hogy "látlak"!
Törlés