Hozzávalók:
500 g liszt
150 g porcukor
50 g margarin vagy vaj
200 méz
1 csapott evőkanál sütőpor
1 csapott evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
1 tojás
1 tojás sárgája
A díszítéshez cukormáz vagy olvasztott csokoládé.
A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk (ha nem áll össze tehetünk még bele plusz margarint vagy mézet), majd három órát a hűtőben letakarva pihentetjük. Pihentetés után 2-3 miliméteres vastagságúra nyújtjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 3-4 perc alatt készre sütjük.
A megmaradt tojásfehérjéből egy kevés citromlével és porcukorral cukormázat szoktam készíteni, de a kakaóporral "színezett" cukormáz is finom.
Szépek lettek a tieid is:)
VálaszTörlésKöszi :)
TörlésDe jó ez a növekvő karácsonyi hangulat! :) Finomak és szépek!
VálaszTörlésKöszönöm, én is élvezem :)
TörlésHát, az enyém nagyon keményre sikeredett :S lehet mert egy kicsit tovább sütöttem, mint 3-4 perc :S de majd ezentúl 3-4 percig sütöm, ahogy ajánlottad. Amúgy, sok jó recept van ezen az oldalon , meg, feltölthetnéd ezt a receptet is, másnak is hasznos lehet :)
VálaszTörlésHa ezzel a tésztával dolgoztál, akkor csak az lehet a gond hogy túlsütötted, mert nekünk eddig mindig puha volt. :( A linket nekem sajnos nem nyitja meg.
TörlésMég annyit akartam a sütési időről, hogy kicsit sütőfüggő, a mamáméknál elég a négy perc addigra már kicsit színt kap az alja és kihűlve pont jó, d eitthon inkább 6-7 perc kellett neki. 4 perc után egy darabot érdemes megnézni a tepsiben hogy van e kis színe az aljának és a közepe nem nyers e.
TörlésAranyosak lettek. A Nagyik receptje mindig csakis jó lehet... :)
VálaszTörlésKöszi! Barátnőm receptje, csak így karácsony előtt a mamámmal szoktunk sütis-napot tartani :) Megyek is hozzá sütni. :)
Törlés