2012. december 29., szombat
Házi rafaello golyó - Nemcsak karácsonyra
A Raffaello receptjét párom egy barátjától kaptuk, s nagy várakozásokkal estünk neki az elkészítésének. Kicsit nehezen állt össze a massza, de darált keksszel lehetett segíteni a dolgon. Valószínűleg az volt a gond, hogy margarint használtunk vaj helyett, agy a receptet már vajjal írom.
Hozzávalók egy nagy adaghoz kb. 40-45 golyóhoz:
300 g cukor,
360 g tejpor,
250 g kókuszreszelék,
250 g vaj,
Kb. 40 szem (lehetőleg hántolt) mandula vagy mogyoró
kókuszreszelék a forgatáshoz
Szűk 1dl vízből a cukorral szirupot főzünk és kihűtjük. A vajat összekeverjük a kókuszreszelékkel és a tejporral.
Fokozatosan hozzá adjuk a hideg szirupot. Golyókat formálunk a masszából. A közepébe mandula vagy mogyoró kerüljön. Ha kevésnek érezzük a szárazanyagot, adjunk hozzá egy kis darált kekszet.
A kész raffaello golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk.
Az eredmény egy egyszerű és finom (bár kicsit tömény) sütés nélküli édesség. Ez egy elég nagy adag, mi fél adagot készítettünk.
Címkék:
aprósütemény,
desszert,
édes,
egyszerű,
gyors,
sütés nélkül
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kb. 10 éve kaptam egy rafaello receptet az egyik unokatesómtól... azóta sem készítettem el. Ideje lenne elővenni és leporolni. :)
VálaszTörlésCukik a kis golyóid! :D :D
Boldog új évet kívánok!! :)
Köszönöm szépen! BUÉK neked is! :)
Törlés