2012. december 29., szombat

Házi rafaello golyó - Nemcsak karácsonyra



A Raffaello receptjét párom egy barátjától kaptuk, s nagy várakozásokkal estünk neki az elkészítésének. Kicsit nehezen állt össze a massza, de darált keksszel lehetett segíteni a dolgon. Valószínűleg az volt a gond, hogy margarint használtunk vaj helyett, agy a receptet már vajjal írom.

Hozzávalók egy nagy adaghoz kb. 40-45 golyóhoz:

300 g cukor,
360 g tejpor,
250 g kókuszreszelék,
250 g vaj,
Kb. 40 szem (lehetőleg hántolt) mandula vagy mogyoró
kókuszreszelék a forgatáshoz

Szűk 1dl vízből a cukorral szirupot főzünk és kihűtjük. A vajat összekeverjük a kókuszreszelékkel  és a tejporral.

Fokozatosan hozzá adjuk a hideg szirupot. Golyókat formálunk a masszából. A közepébe mandula vagy mogyoró  kerüljön. Ha kevésnek érezzük a szárazanyagot, adjunk hozzá egy kis darált kekszet.

A kész raffaello golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk.

Az eredmény egy egyszerű és finom (bár kicsit tömény) sütés nélküli édesség. Ez egy elég nagy adag, mi fél adagot készítettünk.


2 megjegyzés:

  1. Kb. 10 éve kaptam egy rafaello receptet az egyik unokatesómtól... azóta sem készítettem el. Ideje lenne elővenni és leporolni. :)
    Cukik a kis golyóid! :D :D

    Boldog új évet kívánok!! :)

    VálaszTörlés