Nem mondhatjuk bonyorult finomságnak, vagy díszítést igénylő receptnek, ennek ellenére úgy gondoltam ezt készítem a sad aktuális fordulójára, aminek a témája "Csavard fel a ....!" Mivel a kifliket csavarni kell remélem megfelelek a feltételeknek.
A recept sokszorosan kipróbált, mindenkinek ajánlom. Nálunk ez "A" sörkifli. Imádom, ahogy az alja ropog, a belseje finom puha, és csodásan ki lehet tekerni falatozás közben.
500g liszt
1 kocka élesztő
1 evőkanál cukor
1 dl tej
1 kk só
Annyi langyos víz, amennyit felvesz (nálam kb 2 dl volt)
kevés olvasztott vaj, majd sós víz a kenéshez
opcionális hozzávalók: sajt, és vagy virsli a töltéshez, szezámmag, zöld fűszerek
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négy gombóccá görgetve a tésztát tíz percet letakarva pihentetjük. Lágy, rugalmas tésztát kell kapnunk. A gombócokat egyenként kerekre nyújtjuk és nyolc cikkre vágjuk a köröket.
Megkenjük őket olvasztott vajjal, ha akarjuk megtöltjük őket, majd feltekerjük kifli alakúra. A kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsire helyezve a sörkifliket lanygos sós vízzel átkenjük őket. A kenést húsz percenként megismételjük, összesen 3 szor. A második kör után előmelegígtjük a sütőt 220 fokra. 200 fokon sütjük őket készre.
Szezám maggal, reszelt sajttal vagy zöld fűszerekkel "díszítethető" az utolsó sós-vizes kenés előtt.
Nagyon guszta! A napokban csináltam én is még nem is tettem fel a blogra, hasonló a receptem. Valóban nagyon finom !
VálaszTörlésKöszönöm! :) Nagy-nagy kedvenc.
TörlésNa, most jót nevettem saját magamon, mert én azt hittem a neve alapján, hogy sörrel készül :D
VálaszTörlésVan hasonló receptem, csak másképpen hívják, tényleg pillanatok alatt fogy, olyan finom, sajttal szoktam megszórni.
Kb. 5 éve sütöttem először, a barátommal. Anyukájától van a recept és én is csak néztem hogy kilfli sörrel, vagy mi a fene? :) De szerintem inkább azért kapta a nevét, mert jó lehet sörharapónak is.
TörlésAzt hittem én is, hogy sörös a tészta, de sör nélkül is nagyon finom lehet:) Minden mennyiségben elfogy nálunk is:)
VálaszTörlésMi ketten ettünk meg két tepsit :D Azt hiszem legközelebb dupla adag lesz :D
TörlésSzépek, finom lehet, és tényleg nem bonyolult az elkészítése!
VálaszTörlésNem bizony, és tényleg nagyon finom :)
TörlésDe jók! Főleg a magosak! Nagyon guszták!
VálaszTörlésKöszönöm szépen! A szezámmagos-snidlinges nekem nagyon ízlett, de a férfiaknál a virslis a favorit.
TörlésSzuper magos finomságok, igazi sörkorcsolyák! :)
VálaszTörlésRemélem az én fordulómra is készítesz valami finomságot! ;-)
Még sosem ettem sütinyalókát, de majd igyekszem kitalálni valamit. :) Gratulálok a háziasszonysághoz!
TörlésSzépek lettek és guszták. :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy neked is tetszik. Régen jártál nálam, már hiányoltalak :)
Törlés