A Relaxtour-on találtam ezt a fincsi csibeburger-husi receptet, amihez még a szabad tűz sem hiányzik, így télre ideális. Friss zsemlébe téve, paradicsommal, hagymával, olvasztott sajttal és házi pizzaszósszal megkoronázva egyszerűen tökéletes vacsora volt.
600 g csirkemellfilé,
1 hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 tojás,
1 ek olívaolaj,
50 ml tejszín,
1 kisebb csokor friss bazsalikomlevél,
1 kk piros, enyhén csípős paprika, frissen darált só, bors, ízlés szerint,
20 g vaj
Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágjuk, az olívaolajon megfuttatjuk, és a tűzről levéve belekeverjük a piros paprikát. A csirkemell felét 1x1 cm kis kockákra vágjuk, a másik felét késes aprítógépben a tojással, a tejszínnel, a bazsalikomlevéllel, a megpárolt hagymával együtt összeturmixoljuk. Ehhez a masszához keverjük a felkockázott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk (szerintem még egy kis szárított oreganót is elvisel) és 10 cm átmérőjű korongokat formázunk belőle.
A sütőt előmelegítetjük 160°C-fokra, és egy sütőpapírral kibélelt tepsin a korongokat 10-12 percet sütjük, majd tálalás előtt a sütőből kivéve egy serpenyőben a felolvasztott vajon aranybarnára pirítjuk mindkét oldalukat.
Ennek a burgernek a gyerekek nagyon örülnének, még vacsira is jó lett volna!:))
VálaszTörlésSzerintem nem csak a gyerekek :) Örülök, hogy tetszik.
TörlésNálunk is gyakran van csibeburger, én jobban szeretem, mint a marhahúst. Nagyon jól néz ki, a zsemlét is te sütötted? Szép hétvégét kívánok:)
VálaszTörlésKöszi! A zsemle most bolti, annyi időm már nem maradt, de majd legközelebb :D Kellemes hétvégét neked is!
TörlésHmm, nagyon jól néz ki, azt hiszem idje lenne nekem is készíteni valami hasonlót.
VálaszTörlésJó főzőcskézést! :)
TörlésIgazán örülök, hogy nektek is ízlik, mi nagyon szeretjük....
VálaszTörlésNem csodálom :) Köszönöm a receptet.
Törlés