Hozzávalók:
500 g száraztészta (nálam farfalle)
800 g cukkini (3 darab volt otthon, nem mértem de kb ennyi lehetett)
3 tojás
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, friss bazsalikom
A sajtmártáshoz:
50 g vaj
2 púpos ek liszt
5 dl tej
150 g sajt + kevés a tetejére (én trappistát, mozarellát és füstölt sajtot használtam vegyesen)
só, bors, szerecsendió
Sütéshez kevés olívaolaj a sütéshez és vaj az edény kikenéséhez
A tésztát forró, sós vízben a al dente-ra főzzük és leszűrjük.
A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát, fokhagymát és bazsalikomot apróra vágjuk, a cukkiniket tökgyalun legyaluljuk.
Kevés olajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a cukkinit, készre pároljuk, s a végén hozzákeverjük a zúzott fokhagymát. Sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük.
A sajtmártáshoz megolvasztjuk a vajat, gyenge rózsaszínűre pirítjuk rajta a lisztet. Megsózzük, fehér borssal és kevés szerecsendióval ízesítjük. Apránként csomómentesre keverve felöntjük a tejjel, néhány percig kevergetve főni hagyjuk, amíg besűrüsödik. Levéve a tűzről belekeverjük a reszelt sajtok nagy részét de egy keveset hagyunk a tál tetejére.
Egy nagy tálban összekeverjük a tésztát a sajtmártással, a párolt cukkinivel és hagymával, végül egyesével hozzákeverjük a tojásokat.
Egy jénait kivajazunk. A cukkinis-sajtos tésztát belesimítjuk, és 180 fokosra melegített sütőben a sajt pirulásáig sütjük.
3 tojás
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, friss bazsalikom
A sajtmártáshoz:
50 g vaj
2 púpos ek liszt
5 dl tej
150 g sajt + kevés a tetejére (én trappistát, mozarellát és füstölt sajtot használtam vegyesen)
só, bors, szerecsendió
Sütéshez kevés olívaolaj a sütéshez és vaj az edény kikenéséhez
A tésztát forró, sós vízben a al dente-ra főzzük és leszűrjük.
A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát, fokhagymát és bazsalikomot apróra vágjuk, a cukkiniket tökgyalun legyaluljuk.
Kevés olajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a cukkinit, készre pároljuk, s a végén hozzákeverjük a zúzott fokhagymát. Sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük.
A sajtmártáshoz megolvasztjuk a vajat, gyenge rózsaszínűre pirítjuk rajta a lisztet. Megsózzük, fehér borssal és kevés szerecsendióval ízesítjük. Apránként csomómentesre keverve felöntjük a tejjel, néhány percig kevergetve főni hagyjuk, amíg besűrüsödik. Levéve a tűzről belekeverjük a reszelt sajtok nagy részét de egy keveset hagyunk a tál tetejére.
Egy nagy tálban összekeverjük a tésztát a sajtmártással, a párolt cukkinivel és hagymával, végül egyesével hozzákeverjük a tojásokat.
Egy jénait kivajazunk. A cukkinis-sajtos tésztát belesimítjuk, és 180 fokosra melegített sütőben a sajt pirulásáig sütjük.
Nagyon finom lehet. Szeretem az ilyen hús nélküli finomságokat :)
VálaszTörlésFincsi, kedvencem a cukkini, amibe csak leghet becsempészem:)
VálaszTörlésTényleg finom volt lányok. Örülök, hogy benéztetek :)
VálaszTörlésÚgy látom, Ti nagy tésztakedvelők vagytok... A férjem nálatok sem éhezne. :) Ő nagyon imádja az ilyesmiket, amiket készítesz.
VálaszTörlésEz a verzió nálam is bejön. ;)
Az biztos :) Különösen én meg a tesóm vagyunk nagy tésztaimádók. Örülök, hogy ez a változat elnyerte a te tetszésed is :)
Törlés