Hozzávalók a tésztához:
600 g liszt
40 g élesztő
2 dl langyos tej
6 evőkanál kristálycukor
60 g puha vaj
csipet só
4 tojássárgája
1 kávéskanál fahéj
3 közepes édes alma
1 kisebb citrom
5-6 evőkanál olaj a sütéshez40 g élesztő
2 dl langyos tej
6 evőkanál kristálycukor
60 g puha vaj
csipet só
4 tojássárgája
1 kávéskanál fahéj
3 közepes édes alma
1 kisebb citrom
Legközelebb ezt a tésztát megtöltöm vaníliapudinggal, szilvalekvárral, vagy vastagon fahéjas cukorral. Szerintem mennyei lesz.
Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a langyos tejben megfuttatott élesztőt, majd a vajat, cukrot, sót, fahéjat, tojássárgákat és jól összedolgozzuk.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, belecsavarjuk a citrom levét, majd a tésztához gyúrjuk.
Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a langyos tejben megfuttatott élesztőt, majd a vajat, cukrot, sót, fahéjat, tojássárgákat és jól összedolgozzuk.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, belecsavarjuk a citrom levét, majd a tésztához gyúrjuk.
Letakarva duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, akkor kétfelé vesszük, és lisztezett felületen kinyújtjuk mindkettőt külön-külön (ennél a pontnál kenném meg jó alaposan a töltelékkel, vaníliapudinggal, kemény lekvárral, vagy fahéjas cukorral), és szorosan feltekerjük, majd kb. másfél cm vastagra szeleteljük.
A tepsit kikenjük 4 evőkanál olajjal, beletesszük a csigákat úgy, hogy legyen közöttük hely, kelesztjük még kb. 15 percig. Ezalatt előmelegítjük a sütőt 200 fokra.. Lekenjük olajjal a tetejüket és az oldalukat, majd kb 10-12 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve 5-10 percre egy tiszta konyharuhával letakarjuk őket.
Nagyon guszta! Amiben fahéj van az csakis nagyon finom lehet!
VálaszTörlésKöszönöm. Egyetértünk :)
TörlésNagyon fincsi lehet, nekem így is tetszik:) Amikor kakaós csigát sütök, mindig sütök fahéjasat is, hogy mindenki elégedett legyen:)
VálaszTörlésÉn is variálni szoktam a töltelékeket. Ha sokan vagyunk nem lehet egyfélével mindenki kedvére tenni :)
TörlésNagyon szépen sikerültek! Látszik az állagán, hogy pillekönnyű!
VálaszTörlésFinom lehet!
Köszi!Tényleg pillekönnyű ez a tészta.
TörlésNagyon guszta, nekem tetszik!
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett - bármi is lett a végeredmény. :) Nekünk fánkízű lett, lehet, hogy azért, mert picit jobban lekentem az olajjal... nem tudom.
VálaszTörlésKíváncsian várom a töltött verziókat is! ;-)
Az lehet, hogy több olaj kellett volna, de maga a tészta tényleg nagyon fincsi :)
Törlés