3 dl liszt (a legjobb a rétesliszt, nálam most kukorica és simaliszt volt vegyesen)
2 dl porcukor
fél csomag sütőpor
500 g túró (igazából most 450 mert annyi volt itthon, de alapvetően fél kilóra van kitalálva a recept)
2 csomag bourbon vanílás cukor
1 citrom reszelt héja
4 dl tej
3 tojás
2 dl porcukor
fél csomag sütőpor
500 g túró (igazából most 450 mert annyi volt itthon, de alapvetően fél kilóra van kitalálva a recept)
2 csomag bourbon vanílás cukor
1 citrom reszelt héja
4 dl tej
3 tojás
vaj érzéssel, nálam kb 70-80 g
opcionális - gyümölcsbefőtt, én házi meggybefőttet tettem most bele, de barackkal is nagyon finom, végszükség esetén pedig mazsolát is adhatunk hozzá, csak azért én nem vagyok oda
Egy tepsit vastagon kivajazunk. Én egy 20 * 30 centis kerámia-tepsit használtam így pont jó a süti magassága.
Egy tepsit vastagon kivajazunk. Én egy 20 * 30 centis kerámia-tepsit használtam így pont jó a süti magassága.
A lisztet, a porcukorral és a sütőporral jó alaposan összekeverjük. A keverék felét a tepsibe szórjuk. Rámorzsoljuk a túrót, megszórjuk a vaníliás cukorral, citromhéjat reszelünk rá és ha van otthon tehetünk rá egy kis üveg gyümölcsbefőttet is, de nem muszáj.
Rászórjuk a "töltelékre" maradék lisztes keveréket. A tetejére vajat csipegetjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. (Én hőlégkeverésen sütöttem, ha valaki alsó-felső sütést választ, akkor inkább 200 fokot javaslok.)
A tejet és a tojásokat simára keverjük, és ráöntjük a sütemény tetejére. A forró sütőbe toljuk és addig sütjük, amíg szép piros színt kap. Nekem kb. 30-35 percig sült.
Igen, fincsi nagyon, és egyszerű, készítettem már barackkal,körtével...
VálaszTörlésTényleg, jó hogy mondod, körtebefőttel is szuper lehet :)
TörlésÉn imádom, nyáron szinte minden hétvégén készült egy adag...:)
VálaszTörlésNem csodálom. :)
TörlésNagy kedvencem! :P
VálaszTörlésEz volt az első alkalom, hogy kipróbáltam ezt a sütit a te recepted alapján. Itthon csak ananászkonzerv volt, de isteni finom. Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésÖrülök, hogy neked is ízlett. Lehet egyszer én is kipróbálom ananásszal.
Törlésalmával is meglehet csinálni?
VálaszTörlésSzia! Persze, bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni.
Törlés