300 g liszt
150 g puha vaj
1 tojás és egy tojás sárgája
160 g cukor
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 citrom reszelt héja
1-1 kiskanál szódabikarbóna és sütőpor
díszítéshez olvasztott csoki, vagy cukormáz (ehhez a maradék tojásfehérje felét egy nagy adag porcukrot és némi citromlevet használtam)
A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, a szódabikarbónával és a sütőporral.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját és a cukrot. Összedolgozzuk a keveréket a szárazanyagokkal.
A masszából diónyi golyókat formázunk majd a sütőpapírral bélelt tepsikre lapítjuk őket. Ne helyezzük egymáshoz túl közel a kekszeket, mert megnőnek.
10-12 perc alatt sülnek készre. Ha kihűltek, csak utána mozgassuk, akkor már díszíthetjük is őket.
Nem rossz :)vagyis szép! És ugye-ugye ki lehet lépni a mézeskalács-bejgli körből
VálaszTörlésKi-ki, de azért mindkettő készülni fog, ha már itt vannak az ünnepek :)
TörlésNagyon helyesek, igazi karácsonyi feeling:) Gondolom a kollégáid nagyon örültek neki:)
VálaszTörlésNagyon aranyosak voltak a kollégáim, mindenkinek ízlett. Kértek receptet is :) De amin meglepődtem, hogy a főnököm is nagyon lelkesen rájárt. Nincs is ennél jobb érzés :D
Törlés