2012. augusztus 7., kedd

Őszibarackos jégkrém



Egy pillanatok alatt összedobható jeges finomságról van szó. Kifogyhatatlannak tűnik az őszibarack készletünk így kreatívnak kell lennünk, hogy ne unjuk meg a zamatos gyümölcsöket. Ezúttal jégkrém lett belőlük.


Nagyon egyszerűen készül, nem is recept, inkább csak egy ötlet. A barackokat meghámozzuk és a gyümölcshúst egy turmixba tesszük. Pürésítünk, adunk hozzá némi cukrot vagy egyéb édesítőt (pl. nyírfacukrot vagy mézet) és pár evőkanál habtejszínt. Összeturmixoljuk, jégkrémformába adagoljuk és kifagyasztjuk. Egyszerű, gyors, hűsít és ha nem cukorral édesítjük még kifejezetten egészséges is. Mi kell még?  :)

6 megjegyzés:

  1. Most már tuti h be kell szereznem ilyen formát!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajrá Lilla! Szerintem nagyon jól hasznosítható :)

      Törlés
  2. Nagyon jó ezzel az őszibarackkal is! Az előző barackos jégkrém receptet is tőled vettem, de szerintem ezt is kipróbálom. Azóta már citrommal is csináltam azzal is nagyon finom volt.

    VálaszTörlés
  3. Muszáj beszereznem egy ilyen formát nekem is lassan:) Szuper!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg az, neked is ajánlom. Nagyon jó dolog ebben a kánikulában :)

      Törlés