Hozzávalók:
500 g őszibarack (meghámozva és mag nélkül ennyi)
1 dl fehérbor
2,5 dl víz
fél dl tej
1 dl tejszín
egy teáskanál kukoricakeményítő
fűszerek ízlés szerint - nálam fél - fél teáskanál őrölt gyömbér, fahéj, szegfűszeg és szerecsendió
cukor szintén ízlés szerint- nálam egy teáskanál nyírfacukor, de én nem szeretem túl édesen
A barackokat meghámozzuk és kockára vágjuk. Kb. 100 g kivételével leturmixoljuk a fűszerekkel együtt. A többi gyümölcsöt felöntjük a vízzel, a borral, elkeverjük benne a cukrot, belekeverjük az összeturmixolt barackot és egyet forralunk rajta. A teáskanál keményítőt csomómentesre keverjük egy kevés tejben, majd a forró levesbe csorgatjuk. Ha látjuk, hogy forr, néhányat keverünk rajta és már le is vehetjük a tűzről. Ha már langyosra hűlt elkeverjük benne a kissé felvert tejszínt és készen is vagyunk.
Behűtve a legjobb.
Nekem is egy ilyen levesre lenne most szükségem...:)
VálaszTörlésMég készül majd nálam is. Rekord mennyiségű barackunk van. Szívesen adnék neked is :)
TörlésA hőséget már én is unom, jöhet a hűsítő levesed!! :P
VálaszTörlésEgészségedre! :)
Törlés