Ismét egy nagymama - féle szuper recept, ami eddig még nem került fel a blogra. Egyébként apukám kedvence (vagyis az volt a krumplis pogácsám előtt, mostmár csak második a sorban) de más sem szokott panaszkodni ha ez készül desszert helyett. Pillanatok alatt elfogy, melegen és hidegen is kitűnő. Másnapra sose maradt, de nem hiszem, hogy kiszáradna.
Hozzávalók 1 tepsihez:
2,5 dl víz
100 g vaj
kevés só,
160 g rétesliszt
160 g rétesliszt
3 db tojás
sajt ízlés szerint (kb. 100 g)
sajt ízlés szerint (kb. 100 g)
A vízben lassú tűznél felolvasztjuk a vajat, sót, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a lisztet. Csomómentesre keverjük. Visszatesszük a tűzhelyre, majd állandó keverés mellett sűrű masszává főzzük.
A masszát lehűtve összekeverjük a lereszelt sajt nagy részével és darabonként beledolgozzuk a tojásokat. Sütőpapírba bélelt tepsibe evőkanállal adagoljuk a masszát. A tetejére reszelt sajtot szórunk.
Mennyire ínycsiklandozó, igazi nagymamás:)
VálaszTörlésKöszönöm! Tényleg az :)
TörlésÉs milyen szép sárgák:) Finom lehet:)
VálaszTörlésTényleg finom :) Klassz házi tojás volt benne, azért ilyen szép a színe.
TörlésNagyon guszta, máris mentettem. Imádjuk az ilyen sajtos finomságokat. Az a baj vele, hogy hamar eltűnik a tálból...:o)
VálaszTörlésNálunk is pont ez szokott lenni a probléma :D
TörlésNagyon tetszik, ez csak finom lehet!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik :)Tényleg finom.
TörlésEz nagyon jó recept, olyan kis egyszerűnek tűnik! ...és nagyon finomnak!!! Hu, ráadásul annyira, de annyira éhes vagyok most - pár nap diétát iktattam be, mert picit kezdett "elszaladni velem a ló". A sok finomság láttán állandóan csak ennék és ennék... Amit a fotódon látok, azt is úgy be tudnám "gyűrni"! :P :D
VálaszTörlésMi a szösz? Én is épp diétázom. :D Ez az ötödik és egyben utolsó nap. Holnap visszatérek az olasz finomságokhoz. Én is be tudnám gyűrni ezt az adag finom kis sajtos puffancsot, de estig még bírom az egészséges étrendet.
Törlés