2012. július 31., kedd

Sajtos puffancs


Ismét egy nagymama - féle szuper recept, ami eddig még nem került fel a blogra. Egyébként apukám kedvence (vagyis az volt a krumplis pogácsám előtt, mostmár csak második a sorban) de más sem szokott panaszkodni ha ez készül desszert helyett. Pillanatok alatt elfogy, melegen és hidegen is kitűnő. Másnapra sose maradt, de nem hiszem, hogy kiszáradna.



Hozzávalók 1 tepsihez:

2,5 dl víz
100 g vaj
kevés só,
160 g rétesliszt
3 db tojás
sajt ízlés szerint (kb. 100 g)

A vízben lassú tűznél felolvasztjuk a vajat, sót, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a lisztet. Csomómentesre keverjük. Visszatesszük a tűzhelyre, majd állandó keverés mellett sűrű masszává főzzük.

A masszát lehűtve összekeverjük a lereszelt sajt nagy részével és darabonként beledolgozzuk a tojásokat. Sütőpapírba bélelt tepsibe evőkanállal adagoljuk a masszát. A tetejére reszelt sajtot szórunk.

Előmelegített sütőben 180 fokon aranysárgára sűtjük.


10 megjegyzés:

  1. Mennyire ínycsiklandozó, igazi nagymamás:)

    VálaszTörlés
  2. És milyen szép sárgák:) Finom lehet:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg finom :) Klassz házi tojás volt benne, azért ilyen szép a színe.

      Törlés
  3. Nagyon guszta, máris mentettem. Imádjuk az ilyen sajtos finomságokat. Az a baj vele, hogy hamar eltűnik a tálból...:o)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik, ez csak finom lehet!

    VálaszTörlés
  5. Ez nagyon jó recept, olyan kis egyszerűnek tűnik! ...és nagyon finomnak!!! Hu, ráadásul annyira, de annyira éhes vagyok most - pár nap diétát iktattam be, mert picit kezdett "elszaladni velem a ló". A sok finomság láttán állandóan csak ennék és ennék... Amit a fotódon látok, azt is úgy be tudnám "gyűrni"! :P :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi a szösz? Én is épp diétázom. :D Ez az ötödik és egyben utolsó nap. Holnap visszatérek az olasz finomságokhoz. Én is be tudnám gyűrni ezt az adag finom kis sajtos puffancsot, de estig még bírom az egészséges étrendet.

      Törlés