Éppen diétázom, méghozzá szombatig, így addig csak a korábban már lefotózott, de még fel nem tett recepteket tudom posztolni. Ezt a süteményt is már régebben kaptuk a mamámtól. Jövő hétvégén viszont nagy családi ünnep lesz nálunk, arra lasagne-t és tiramisut készítek, visszaidézve az olaszországi napjainkat.
Mama batyui nagyon népszerűek a családban. Finom ropogós süteményről van szó, jó szaftos gyümölccsel , túróval, almás fahéjas töltelékkel vagy házi lekvárral szoktuk tölteni. Egyszerűen és gyorsan elkészül a vasárnapi ebédek gyakori kísérője nálunk.
Hozzávalók egy tepsi sütihez:
250 g finomliszt
16 dkg margarin
kevés cukor
csipet só
2 tojás sárgája
1 evőkanál fehérbor (vagy rum)
végül annyi tejföl, ami ahhoz kell hogy se nem túl kemény se nem túl lágy tésztát kapjunk
A hozzávalókat összegyúrjuk. Kb. fél ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Kis négyszögeket vágunk a tésztából s a közepébe nyomunk egy teáskanál kemény lekvárt, vagy egy fél jó érett barackot, vagy szilvát, de a töltelék tetszés szerint variálható. A négyzetek szélét összefogjuk a tojásfehérjével megkenjük és sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük. Akkor jó, ha az alja és a teteje is kissé megpirult.
Ez is nagyon jól hangzik! De várom a tiramisu receptjét is,nehezen tudok dönteni ,mit is vigyek a blog kóstolóra:))
VálaszTörlésMég én sem tudom mit készítek rá, de majd ráérek a diéta után válogatni. Neked mindenesetre jó válogatást. Ezt a sütit nagyon ajánlom. Persze a tiramisut is, ha kivárod ;)
TörlésHmmm nagyon tetszik! A lasagne-tiramisu kombináció is...:)
VálaszTörlésKöszi Lilla!
TörlésA mamák receptje mindig finom:) Ez is nagyon finom lehet:)
VálaszTörlésEgyetértek :)
TörlésSzeretek minden süteményt, ami gyümölcsös... klassz kis batyuk. :P
VálaszTörlésÉn is :)
TörlésMicsoda batyuk! Nagyon guszták:)
VálaszTörlésKöszönöm Nyammm! :)
Törlés