Holnap a gasztronómia lüktető szívébe Olaszországba utazom. Egy ideig nem leszek gép közelben, azután igyekszem élménybeszámolóval jelentkezni. Addig is egy finom olaszos ízvilágú könnyű és gyors vacsit hoztam. Jól illik mellé egy pohár száraz fehérbor. Persze ebédnek sem megvetendő, ez esetben süssünk mellé egy kis újkrumplit. Előételnek pedig jó hideg gazpachot ajánlok.
1 jó érett cukkini
3 evőkanál sűrített paradicsom
1 tojás
1 kockasajt
1 kis fej hagyma
néhány szelet sonka vagy húsos szalonna felkockázva
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint oregano, bazsalikom, bors
reszelt sajt
A cukkinit hosszában kettévágjuk a magokkal teli belsejét kivájjuk, az így kapott két csónakot fogjuk majd megtölteni.
A sonkát a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. A sütőt előmelegítjük és egy tepsit kiolajozunk, vagy kibélelünk sütőpapírral.
A serpenyő tartalmához adjuk a sűrített paradicsomot, a kockasajtot és a fűszereket. Alaposan elkeverjük, majd leszedjük a tűzről. Átöntjük egy hideg edénybe, amiben összekeverjük a tojással, majd megtöltjük a masszával a cukkinit.
Sajtot reszelünk a tetejére, majd 180 fokos sütőben (nálam hőlégkeverés és grillfunkció) kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Nagyon jó utat, és várom a beszámolót!
VálaszTörlésKöszi!
TörlésHú de jól néz ki!!! Én padlizsánt készítettem! :D
VálaszTörlésÉrezd jól magad Olaszországban és töltődj fel élményekkel!!!!! :)
Köszi! :) Biztosan jó lett a padlizsán is. Köszönöm a jókívánságot, biztosan úgy lesz. Olaszország csodás!
TörlésNyami, imádom:) Sosem szoktam lehámozni a kisebb cukkiniket, csak a nagy példányokat. Jó pihenést és feltöltődést neked:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Nem volt túl szép a héja sajnos, egyébként én sem feltétlenül hámozom a saját pici cukkinit.
TörlésNa ezt én is kipróbálom a hétvégén:) Istenien néz ki:)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszett :) Remélem neked is ízleni fog!
TörlésSzuper! Én is gyakran készítek cukkinit, nagyon szeretjük!
VálaszTörlésKöszi! Szerintem a cukkini az egyik legsokoldalúbb zöldség. Nem csoda hogy szeretitek.
TörlésA padlizsánod szuper!
VálaszTörlésHa az Olaszo. rajongó barátnőm most olvasná, hogy hol vagy, nagyon irigykedne rád. No, nem mintha én nem lennék szívesen abban a csodaszép, zsinatos, hangulatos országban... :) Legalább picit gyakorolhatnám a nyelvtudásomat (ami mondjuk nem is tudás, csak gagyogás:)). Várom az élménybeszámolódat! Divertiti! :)))
Grazie :) Purtroppo non parlo italiano :( De majd megtanulok, el azért nem adnak. Éppen jutottam pár percre nethez, ígérem ha hazaértem (vasárnap) akkor jelentkezem egy kis bejegyzéssel.
TörlésRajongok az Olasz ételekért,az országért! Fiamék is éppen ott nyaralnak,aki úgy szintén nagyon kedveli. Örülök neki nagyon,hogy a blogodat sorsolták nekem,blogkóstoló játékon:))Várom az élmény beszámolódat:))
VálaszTörlésKöszönöm a kedves szavakat :)
Törlés