Legutóbb a muffin sütés nyomán rájöttem, hogy nagyon szeretem az áfonyás édességeket. Volt még itthon egy kevés friss áfonyám, de negyven fokban nem volt kedvem bekapcsolni a sütőt így inkább kavartam magamnak egy egyszerű kis desszertet. Pár perc munkát igényel csak, de ha jó jegesen szeretnénk fogyasztani, akkor némi idő kell a fagyasztáshoz.
Hozzávalók 4 pohár desszerthez:
250 g áfonya
1 dl vörösbor - vagy piros gyümölcslé
2 teáskanál méz
200 g mascarpone
1 dl habtejszín felverve
4 evőkanál keserű kakaópor
1 evőkanál (nyírfa)cukor
A habtejszínt a fagyasztóba tesszük. A mascarponét kikeverjük 4 evőkanál kakóporral és egy evőkanál cukorral, majd ez is mehet a mélyhűtőbe. Az áfonyát egy kis lábasba tesszük, leöntjük a vörösborral, elkeverünk benne két teáskanál mézet és közepes lángon egyet forralunk rajta. Ha felforrt, lekapcsoljuk a tűzhelyet és hagyjuk kihűlni.
Felverjük a jeges tejszínt (ha kb. fél órát töltött a fagyasztóban az az ideális) alaposan összekeverjük a mascarponékkal, majd poharakba rétegezzük a krémet és az áfonyát. Ha gondoljuk még vissza tehetjük egy kicsit a fagyasztóba a gyümölccsel együtt, de nem szükséges. Egyszerűen élvezzük a finom hűsítő áfonyás - kakaós desszertet.
Nahát, ha nem tettem volna bele az áfonyát a gyümölcslevesbe, most én is ilyet csinálnék!
VálaszTörlésNagyon tetszik!
Köszönöm szépen! :) Nekem is tetszett.
TörlésImádom, mondhatnám áfonyafüggő vagyok:) Nagyon fincsi, szoktam én is ilyeneket készíteni, csak a kislányomnak már elege van az áfonyából,én sosem tudom megunni:)
VálaszTörlésÉn sem tudnám megunni szerintem :) Örülök, hogy benéztél hozzám.
TörlésDe guszta! Van minden itthon hozzá. lehet ez lesz a vasárnapi desszert? :o)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik! :) Remélem ízleni fog.
TörlésTyű, ez nagyon jól néz ki, klassz a recept is. De jól esne most...! :P
VálaszTörlésKöszi Gabi!
Törlés