Volt még egy fél fehérbabkonzervem, amit nem akartam kidobni, ezért készült ez a finom és gyorsan megfőzhető egytálétel.
Hozzávalók két személyre:
250 g nettó tömegű fehérbabkonzerv
egy kis hámozott paradicsom konzerv (125 g egyenesen olaszországból)
8-10 karika házi kolbász, kis darabokra vágva
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
friss bazsalikom levél
só, bors, csipet barnacukor
pár cent vörösbor
A babkonzerv tartalmát egy szűrőben leöblítjük és lecsöpögtetjük. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, kevés olívaolajon megdínszteljük a barnacukorral. Hozzáadjuk a feldarabolt kolbászt és a babot, majd pár percig pirítjuk. Fűszerezzük, hozzadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymagerezdeket, felöntjük a borral és a paradicsommal majd alacsony lángon maximum 10 perc alatt készre főzzük.
Szerintem legalább olyan finom, mint amilyen egyszerű.
Biztosan nagyon finom, még sosem kóstoltam
VálaszTörlésTényleg meglepően finom :)
Törlés