Egy extra gyors tortára volt szükségem, így arra gondoltam, hogy sachert készítek, hiszen annak a tölteléke pusztán baracklekvár és egyébként sem kell laponkénti piskótasütéssel vacakolni.
Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű tortaformához:
40 gr kristálycukor (vagy nyírfacukor)
30 gr porcukor (nálam szőlőcukor)
1 csomag vaníliás cukor
0,6 dl semleges ízű olaj
50 gr sárgabaracklekvár
45 gr finomliszt
45 gr rétesliszt
1 kk szódabikarbóna
25 gr holland kakaópor
2 dl natúr joghurtBaracklekvár ízlés szerinti (nagy :) ) mennyiségben
100 g fekete csoki, vagy ét tortabevonó
A finom szaftos süteményalapot egészen egyszerűen csak össze kell keverni. Bőven elkészül addig, amíg felmelegszik a sütő 180 fokra. Először a nedves hozzávalókat keverjük el a cukrokkal, majd apránként hozzászitáljuk a lisztet, szódabikarbónát és kakaóport.
A kis tortaformát kibéleljük sütőpapírral (úgy a legegyszerűbb, ha külön vágunk bele egy kis kört az aljára és egy hosszú csíkot pedig tűzőgéppel összetűzünk akkorára, mint a tortaforma) és kb fél óra alatt készre sütjük. Akkor jó, ha szépen megnőtt, a teteje már nem remeg, de a belseje még kicsit ragacsos. Ne szárítsuk ki.
A kihűlt "tortalapot" kettévágjuk és betöltjük baracklekvárral és kívülről is lekenjük vele. Olvasztott csokoládéval jó vastagon bevonjuk és hidegre tesszük pár órára.
Küldesz nekem is egy szelettel? ;-)
VálaszTörlésKüldök a következőből ;)
TörlésNem vágnál le Nekem is egy szeletkét? Csak egy nagyon picit!! Annyira megkívántam... :)
VálaszTörlésEbből bizony csak pici szeletkék jöttek ki :D Eredetileg három embernek készült. Aztán persze többen lettünk rá és gyorsan fogyott :)
Törlés