Tudom, hogy nem éppen a gasztronómia csúcsa, de nagyon szeretjük a krumplis tésztát. Mivel a kezdőknek minden recept hasznos lehet, ezért leírom, mi hogyan készítjük.
Hozzávalók:
kb. 1 kg krumpli
1 csomag kockatészta, vagy más hasonló tészta, ami van otthon
egy nagy fej hagyma
pirospaprika, só, bors ízlés szerint
2 szép babérlevél
A krumplit megpucoljuk és elég apróra vágjuk, hogy hamar megfőljön. Egy nagy fej hagymát felvágunk apróra és kevés olajon megpirítjuk. Rátesszük a krumplit, átforgatjuk az olajon, majd teszünk rá piros paprikát, bőven, hogy jó színe legyen, azzal is átforgatjuk a krumplit és ezután felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a krumplit. Ízesítsük sóval, borssal és babérlevéllel. Ezzel főzzük, amíg jó puha lesz a krumpli. Ha megfőtt, akkor kiszedjük a babérlevelet, leveszünk a levéből majd áttörjük a megmaradt levében a krumplit. Ezután már csak bele kell forgatni a külön kifőzött tésztát és kész is.
A legjobb persze igazi gyúrt házi kockatésztával, de annak csak nem állhatunk neki mindig és ezúttal éppen az egyszerűsége volt az étel előnye.
Imádom, de én már egy ideje nem eszem sem tésztát, sem krumplit. De azért nézegetni szeretem...:)
VálaszTörlésHú én ennyi egészséggel nem tudnék mit kezdeni :D A krumpliról még csak-csak le tudnék mondani, de a tésztáról soha
Törlés