A sokoldalú tészta a szokásos pizzatészta, a receptje, ide kattintva érhető el. Annyi különbséggel készült, hogy most nem volt benne oregano. Máskor a langallót, azaz kenyérlángost olívaolaj nélküli tésztából szoktam készíteni és vastagabbra hagyom, mint a pizzát, de amikor ezek a képek készültek, két kinyújtott és lefagyasztott tésztát "kellett" elhasználnom a mélyhűtőből. Szükség volt a helyre.
Az első étel tehát a
langalló, ahogy a testvérem szereti , avagy a sajt nélküli változat
Roppant egyszerű:
Az éppen elkészült tésztát széthúzogatjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy a fagyasztóból előszedett és
felengedett tésztát rakjuk a sütőpapírra. Elősütjük kb. 5-10 percig 180 fokra előmelegített sütőben.
Ezután megkenjük tejföllel (a zsírosabb változatot ajánlom, az a sütés után
mindig finomabb marad) amibe ízlés szerint keverhetünk fokhagymát és borsot,
megszórjuk apróra vágott szalonnával és lilahagyma-szeletekkel, majd
visszatoljuk a sütőbe. Természetesen ilyenkor aki szereti reszelhet rá sajtot is. Magamnak én is szoktam. Akkor jó,
amikor szépen megpirultak a hagyma és szalonna szeletek, valamint a tészta széle is kis színt kapott. Nálam alsó -felső sütéssel 10-12 perc alatt
lett kész lett, de elég vékony volt a tészta. Máskor pár perccel tovább szoktam sütni.
A második étel, a személyes kedvencem a Calzone, ezúttal mini
változatban egészséges töltelékkel.
Amíg sült a tesóm kenyérlángosa a maradék hagymát és szalonnát is apróra kockáztam, némi fokhagyma kíséretében felhevített csöpp olajtól gyönygyöző serpenyőbe dobtam, megpirítottam. Ezután hozzáadtam kb 200 g spenótot, megfonnyasztottam, fűszereztem oregánóval, borssal, hozzáadtam 5 evőkanál sűrített paracsomot átkevertem, forraltam és leszedtem a tűzről.
A tésztámból karikákat szaggattam, ezzel az eszközzel:
Megkentem egy kis tejföllel, ami maradt a kenyérlángosból, de ez elhagyható,
rákanalaztam a tölteléket, sajtot reszeltem rá, ekkor így néztek ki a kis aranyosak:
Összenyomtam a kütyüvel, és a teteje is kapott egy kis sajtot.
Ha ezen egyperces műveletet a calzonék mindegyikével elvégeztük mehetnek is a
sütőbe. Gyönyörűen rápirult a sajt, mert 10 perc után még egy-két percig
grilleztem.
A harmadik pedig remek partifalat ötlet: mini spenótos pizzafánkocska
Az biztos, hogy nagyon sokoldalú a pizzatészta,és te annyi finomságot készítettél belőle, hogy én megéheztem:)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszenek! Tényleg finomak voltak. A tanulság számomra, hogy ha van hely a fagyasztóban, készítsünk be egy kis pizzatésztát :)
TörlésMindhárom csodásan néz ki:) Nekem a spenótos fánkocskák a kedvenceim így kóstolás nélkül is.
VálaszTörlésKöszönöm! :)
TörlésIlyen formám nekem is van...Milyen jó ötletet adtál! Tök finomak ezek a különböző kicsi pizzák!
VálaszTörlésÖrülök, hogy egy ilyen profit is tudtam inspirálni mint Te :) Köszönöm szépen, hogy benéztél.
TörlésNagyon jó sokoldalú ötleteket adtál!!! Nekem is van ilyen formám és használgatom is...
VálaszTörlésKöszi! Igen klasszul használható ez a forma, örülök hogy megvettem, bár én még csak leveles tésztát, pizzatésztát és derelyét formáztam vele, de tervezek majd kekszet is :)
TörlésMind a három szuper számomra. Főleg a töki pompi nagy kedvencem, mert azt elég sokszor szoktam csinálni (sajttal:)), de a másik kettő is nagyon-nagyon jónak tűnik. :)
VálaszTörlésMár hiányoltalak, hogy eltűntél egy kis időre... :D
Tényleg eltűntem :( Sajna, még majd lesz egy ilyen időszak (plusz a nyári utazások ideje, de azt már nem sajnálom) Volt egy NAGYON nehéz vizsgám, kissé bele is sikerült rokkannom, de túl vagyok rajta. Már csak a szemem nyögi az utóhatásokat.
TörlésA töki pompost én is sajttal eszem ám :D
Szuper dolgokat készítettél, így lehet változatossá tenni az
VálaszTörlésételeket, csak egy "kis" kreativitás kell hozzá :)!
Köszönöm! a konyha a kreativitásom egyetlen színtere, mert a kézügyességem bizony nulla :D
Törlés