Először is köszöntöm a harmadik olvasómat :) Nagyon jó érzés, hogy nem csak magamnak és a családnak írogatok.
És akkor jöjjön a kedvencem: a DIÓTORTA. Ez a remek és egészen egyszerű torta egy délelőtt alatt
készült még decemberben és hatalmas sikert aratott. Igazi téli finomság a sok
dióval és az enyhén fahéjas piskótával. Másnap talán még finomabb volt. Kár
hogy már csak az első kóstolás után jutott eszembe lefényképezni, és az sem sikerült túl fényesen…
Hozzávalók:
A diós-piskótához:
-10 egész tojás
- 10 evőkanál cukor
- 10 evőkanál darált dió
-2 - 3 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 csomag sütőpor
A diós-vaníliás krémhez:
-1 csomag főzős vaníliapuding
-10 dkg porcukor
-1 csomag vaníliás cukor (nálam bourbon)
- 3-4 dl tej
- 4-5 evőkanál darált dió
-25 dkg margarin
Díszítéshez:
reszelt feketecsoki és szép diódarabkák
Elkészítés:
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a
diót a fahéjat és a lisztet, majd a sütőport. Simára keverjük. A tojás
fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a másik masszába.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és ELŐMELEGÍTETT sütőben 175 fokon
tűpróbáig sütjük. Fél óráig ha lehet ne nyissuk ki a sütőt mert összeesik.
Amíg sül, illetve hűl a piskóta elkészítjük a krémet. A
pudingporból, a vaníliás cukorból és a tejből vaníliapudingot főzünk, amíg
hűl(néha kevergessük különben visszacsomósodik), habosra keverjük a margarint
és a porcukrot, belekeverjük a diót, végül összekeverjük a pudinggal.
A kihűlt piskótát háromba vágjuk. Megtöltjük és kívülről is
bevonjuk a krémmel.
Imádom a diót, úgyhogy ez nekem biztos nagyon ízlene... :) Jól néz ki.
VálaszTörlésKöszi :) Tényleg finom, próbáld ki :)
VálaszTörlésNekem is tetszik!!! :)
VálaszTörlésÖrülök neki! :)
TörlésA recept nagyon hasonlatos az eszterházy tortáéhoz, talán a kivitelezés kicsit más.
VálaszTörlésBiztos nagyon finom volt!
Eredetileg Eszterházyt terveztem, csak nem volt elég időm hozzá, így lett ez. Tényleg nagyon finom volt, az egyik eddigi kedvencem.
Törlés