Nincs is jobb mint a kinti hűvösből hazatérve finom fűszeres
forralt bort készíteni és kellemes társaságban felmelegedni tőle. Arról nem is
beszélve hogy úgy fogy el az otthon lévő esetenként kevésbé finom bor, hogy
szinte észre sem vesszük.
Hozzávalók egy kis lábasnyi, kb. bő négy bögrényi
mennyiségre:
kb. 7 dl (két és fél bögre) fehérbor
kb 3,5 dl (másfél bögre)víz
1 rúd fahéj
egész szegfűszeg ízlés szerint
2 vaníliás cukor (nálam bourbon)
fél citrom, fél narancs (persze lehet több is)
ízlés szerint méz (nálam 2 kanál)
A gyümölcsöt és a mézet kivéve mindent beleteszünk egy
lábasba és feltesszük forrni. Eközben megszabadítjuk a citromot és a narancsot
a fehér részektől és szeletekben hozzáadjuk a melegedő borhoz. Miután fellforrt
levesszük a tűzről elkeverjük benne a mézet és tálaljuk is. Ilyenkor szerencsés
még egy-egy szép narancskarikát tenni a bögrékbe vagy csészékbe,( ezt most én
elfelejtettem) egyrészt azért mert ilyenkor már lehet héjastul is beletenni
mert nem lesz elég ideje megkeseredni a fehér résznek, másrészt meg remekül
mutat és még hűt is egy kicsit. J
Ha kész vagyunk kezünkbe vesszük a kedvenc bögrénket és
kellemesen felmelegszünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése