2012. január 19., csütörtök

A vizsgaidőszak szerény ebédje


A cím az is lehetett volna, hogy „mit együnk ha tíz percünk van étkezésre a hűtő tartalma pedig elég szegényes?”, de ez talán kissé túl hosszú lett volna. Univerzális megoldás a tojásos rizs.

Nálam most így készült:

Kis serpenyőben kevés olíva olajon fokhagymát pirítottam, rászórtam a szerencsére hétvégi ebéd köreteként megmaradt kifőtt rizst, amíg pirult, sóztam, borsoztam törtem egy tojást, beleszórtam a rendelkezésre álló mélyhűtött apróra vágott zöldfűszereimet (snidling, petrezselyem, bazsalikom). Öntöttem egy - két cent fehérbort a rizsre. Amikor pedig magába szívta ráöntöttem a tojást, és két perc kevergetéssel el is készült. Összeforgattam egy kis reszelt sajttal és már kész is volt a mindössze (fűszereket nem számítva) három hozzávalóból álló ebéd. Állítom, hogy amilyen egyszerű olyan finom.
Természetesen, ha gazdagabb a hűtő tartalma a fokhagyma pirításakor kerülhet bele gomba, egyéb zöldség, ha van időnk pucolhatunk és kockázhatunk hagymát, nekem sajnos most nem volt. Ezt a szösszenetet az ebéd bekanalazása közben gépeltem (hátha vannak sorstársaim, akiknek éppen nincs idejük semmire, nincs a hűtőjükben semmi extra, mégis szeretnének valami meleget enni, de nincs ötletük, mit) és már megyek is vissza tanulni.
Ha nem áll rendelkezésre kifőtt rizs akkor is csak 10 perccel nő az elkészítési idő.

2 megjegyzés:

  1. Vizsgaidőszakban Én is örültem, ha egyáltalán ilyesmit össze tudtam dobni... :) Különben nem ettem még tojásos rizst, de nem lehet rossz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg nem rossz :) ajánlom kipróbálásra ha kevés az idő. Naná hogy most is itt vagyok tanulás helyett :S de már megyek is vissza a könyv fölé

      Törlés