Nagyon kevés munka van vele és roppant egyszerű az
elkészítése, kezdő háziasszonyok és urak is bátran nekiláthatnak. Csak arra
kell ügyelni, hogy időben keverjük össze a tésztát, mert kell neki némi
pihentetés. Én ha ebédre szánom, akkor reggel pár perc alatt előkészítem.
Ez volt tegnap a párom ebédje, a fotót is ő készítette, íme:
Hozzávalók:
2 tojás
csipet só
2 vaníliás cukor
25 dkg túró
reszelt citromhéj
1 dl gríz (ízlés szerint plusz-mínusz 1 evőkanál)
zsemlemorzsa a forgatáshoz
Elkészítés:
A túrót összekeverjük a sóval, vaníliás cukorral reszelt
citromhéjjal és a grízzel. Felverünk két tojást, majd hozzáadjuk a többi
hozzávalóhoz, elkeverjük és a hűtőbe tesszük pár órára. Diónyi gombóckákat
fomázunk belőle, majd forrásban lévő vízben készre főzzük. Pirított
zsemlemorzsába forgatjuk.
Szerintem még finomabb, ha a zsemlemorzsához egy kis fahéjat
is keverünk. A tálaláshoz adhatunk tejfölt, porcukrot, vaníliasodót, vagy finom
házi lekvárt is.
Jó étvágyat! J
Imádom a túrógombócot! Viszont ezer éve nem készítettem... itt lenne az ideje.
VálaszTörlés