2012. január 17., kedd

Túrógombóc, az egyszerű és nagyszerű


Nagyon kevés munka van vele és roppant egyszerű az elkészítése, kezdő háziasszonyok és urak is bátran nekiláthatnak. Csak arra kell ügyelni, hogy időben keverjük össze a tésztát, mert kell neki némi pihentetés. Én ha ebédre szánom, akkor reggel pár perc alatt előkészítem.

Ez volt tegnap a párom ebédje, a fotót is ő készítette, íme:


Hozzávalók:

2 tojás
csipet só
2 vaníliás cukor
25 dkg túró
reszelt citromhéj
1 dl gríz (ízlés szerint plusz-mínusz 1 evőkanál)
zsemlemorzsa a forgatáshoz

Elkészítés:
A túrót összekeverjük a sóval, vaníliás cukorral reszelt citromhéjjal és a grízzel. Felverünk két tojást, majd hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, elkeverjük és a hűtőbe tesszük pár órára. Diónyi gombóckákat fomázunk belőle, majd forrásban lévő vízben készre főzzük. Pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
Szerintem még finomabb, ha a zsemlemorzsához egy kis fahéjat is keverünk. A tálaláshoz adhatunk tejfölt, porcukrot, vaníliasodót, vagy finom házi lekvárt is.
Jó étvágyat! J

1 megjegyzés:

  1. Imádom a túrógombócot! Viszont ezer éve nem készítettem... itt lenne az ideje.

    VálaszTörlés