Hozzávalók a kelt tésztához:
60 dkg rétesliszt
3 dkg friss élesztő
3 dl tej
1 mokkáskanál só
10 dkg puha vaj
5 dkg porcukor
10 dkg puha vaj
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
fél citrom reszelt héja
1 kis kupica rum
Hozzávalók a töltelékhez:
fahéj vagy kakaó
kristálycukor (esetleg nyírfacukor)
Kevés olvasztott vaj
1 tojás és egy evőkanál tejföl a kenéshez
Az élesztőt egy csipet cukorral a langyos tejben felfuttatjük. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk és simára dagasztjuk,majd letakarva duplájára kelesztjük. Ha van kenyérsütőgépünk, akkor azzal is összedagasztathatjuk és megkelesztethetjük a tésztát.
Kettévesszük a tésztát hogy könnyebb legyen dolgozni. Az egyik adagot lisztezett felületen fél centis téglalappá nyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal. Annyi kakaót szórunk rá, hogy eltakarjuk a tésztát, majd nagyjából ugyanennyi cukrot szórunk rá. Feltekerjük mint a bejglit és egyforma méretű háromszögeket vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, a tetejüket megkenjük az enyhén felvert tojással és negyed órát állni hagyjuk. Ezalatt előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A második adag tésztával is úgy járunk el, ahogy leírtam, csak erre tehetünk akár fahéjat is a kakaó helyett. Ha lejárt a negyed óra ismét megkenjük a sütiket, csak ezúttal egy evőkanál tejföl és egy kávéskanál cukor keverékével és légkeveréses sütőben negyed óra alatt készre sütjük.
A receptből két tepsi kakaós és / vagy fahéjas tekercs lesz.
2 tojás
fél citrom reszelt héja
1 kis kupica rum
Hozzávalók a töltelékhez:
fahéj vagy kakaó
kristálycukor (esetleg nyírfacukor)
Kevés olvasztott vaj
1 tojás és egy evőkanál tejföl a kenéshez
Kettévesszük a tésztát hogy könnyebb legyen dolgozni. Az egyik adagot lisztezett felületen fél centis téglalappá nyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal. Annyi kakaót szórunk rá, hogy eltakarjuk a tésztát, majd nagyjából ugyanennyi cukrot szórunk rá. Feltekerjük mint a bejglit és egyforma méretű háromszögeket vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, a tetejüket megkenjük az enyhén felvert tojással és negyed órát állni hagyjuk. Ezalatt előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A második adag tésztával is úgy járunk el, ahogy leírtam, csak erre tehetünk akár fahéjat is a kakaó helyett. Ha lejárt a negyed óra ismét megkenjük a sütiket, csak ezúttal egy evőkanál tejföl és egy kávéskanál cukor keverékével és légkeveréses sütőben negyed óra alatt készre sütjük.
A receptből két tepsi kakaós és / vagy fahéjas tekercs lesz.
Szerintem csinos így kettévágva |
Így kora reggel, még reggeli előtt, kínzás!!!
VálaszTörlésRemélem te is finomat reggeliztél! :)
TörlésNem csak csinos kettévágva, hanem igencsak étvágygerjesztő is... ;-)
VálaszTörlésEgyébként klassz ötlet a kakaós és fahéjas, tetszik.
Köszi, Gabi! :)
Törlés